Hindistan Büyükelçiliği yetkilileri, geçtiğimiz günlerde Türkiye Ekonomi Bakanlığı’na müracaat yaptı. Yapılan müracaatta, Hindistan ve Çin’de faaliyet gösteren 2 firmanın internet üzerinden alışveriş yaptıkları ve Çinli firmanın Hindistanlı şirkete göndermesi gereken 9 bin 677 doların 3’üncü bir kişi ya da kişilerce İstanbul’daki bir banka hesabına yönlendirilmiş olduğunu belirtti.


BİLİŞİM ŞUBE TAKİP ETTİ


Ekonomi Bakanlığı yapılan başvuruyu Bilişim Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne yönlendirdi. Eylül ayı içerisinde benzer birkaç vaka ile karşılaşan bilişim polisi durumun şirket bilgisayarlarına gönderilen virüslerle, gerçekleştirilmiş olabileceğini belirledi. Şirket bilgilerinin alınmış ve Çinli firmaya atılan maille paranın İstanbul’a yönlendirilmiş olabileceğini değerlendiren polis, yaptığı çalışmada paranın adına yatırıldığı kişiyi belirledi. Paranın Nijerya uyruklu Gads Power O. adına yatırılmasının anlaşılması üzerene bu kişi gözaltına alındı, bazı elektronik eşya ve 2 bilgisayara da el konuldu.


BEN FUTBOL OYNAMAYA GELDİM


Gözaltına alınan şüphelinin ifadesinde, Türkiye’ye futbolcu olmak için geldiğini belirttiği ve para çekmeye manejlerinin gönderdiğini söylediği öğrenildi. Polis, Gads Power O.’yu Türkiye’ye getirdiği iddia edilen menejere ulaşmaya çalışıyor.


BENZER 4 VAKA DAHA VAR, ŞEBEKE ULUSLARARASI ÇALIŞIYOR


Polise intikal eden benzer 4 vakanın daha olduğu belirtilirken, şirketlerin bilgilerine ulaşılarak, paraların farklı hesaplara transfer edilmesinin yeni bir dolandırıcılık yöntemi olduğu kaydedildi. Konuyla ilgili yapılan çalışmalar sürerken, dolandırıcılığın uluslar arası bir şebeke tarafından yapıldığı tahmin ediliyor. Bu arada İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlanan Gads Power O. Çağlayan’daki İstanbul Adliyesine sevk edildi. Emniyet çıkışında gözyaşlarına hakim olamayan şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.