Çanakkale ve Çan Emniyet Müdürlükleri, gelen şikayetler üzerine, zorla çek senet tahsilatı yaptığı belirlenen bir çeteyi 4 ay süreyle teknik ve fiziki takibe aldı. Takip sonucu çete üyelerinin Çan başta olmak üzere Biga ve Yenice ilçelerinde faaliyet gösterdiği belirlendi. Asayiş, Terör, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nden seçilen 100 polisten oluşturulan ekip, geçen Pazartesi sabahı 25 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

KURUSIKIDAN BOZMA TABANCALAR VE AV TÜFEKLERİ

`Check-out' adı verilen operasyonda, evlerde yapılan aramalarda çeşitli isimlere düzenlenmiş 4 senet ve 1 senet fotokopisi, 2 kurusıkıdan çevirme tabanca, 2 şarjör, 9 av tüfeği, 97 av tüfeği fişeği, 68 mermi, 1 döner bıçağı, 1 sustalı bıçak ele geçirildi. 33 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, av tüfeği ve kurusıkıdan çevirme tabancalarla senet sahipleri üzerinde baskı kurup, gözdağı vererek tahsilat yaptıkları ve karşılığında komisyon aldıkları ileri sürüldü.

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından 1'inin yaşı küçük 6 şüpheli serbest bırakıldı. Diğer şüpleliler ise minübüslerle, bugün Çan Adliyesi'ne sevk edildi.



ES,ŞK(AÖ/AK)