Dünyaca tanınan Pamukkale’ye geçen yıl 1 milyon 700 bin turist geldi. Bu yıl Türkiye'ye  gelen turist sayısında azalma görülürken, 'Beyaz Cennet’e akın eden turistler yüz güldürdü. Yılın ilk 6ı ayında 700 bine yakın turist Pamukkale’yi gezdi. Turist sayısının yaz döneminde artarak devam etmesi bekleniyor. Tarihi SİT alanları, örenyerleri, antik kentleri, travertenleri, tarih ve şarap turları, günbatımı seyir terasları ile Pamukkale'nin tam bir turizm cenneti özelliği taşıdığı belirtildi. Pamukkale’ye hayat veren su ise, şifa dağıtıyor. Pamukkale Örenyeri İktisadi Koordinatörü ve Pamukkale Turizmciler Derneği Başkanı Ali Aktürk, şöyle dedi:

"Pamukkale suyu sıcakken şifa dağıtan iyi bir doktor, soğuduğu zaman muhteşem travertenleri oluşturan iyi bir mimar. Bu su Pamukkale’ye ve Türk turizmine hayat veriyor.. Suyun kaynağında yer alan antik havuza günde ortalama 1500 kişi giriyor. Beyaz örtüyü oluşturan termal suyun en önemli kaynaklarından biri Antik Havuz'da bulunur. Havuzun içinde 2 bin yıllık sütunlar ve tarihi kalıntılar var. 35.5 derece sıcaklığındaki termal suya yaz-kış girilebilir. Pamukkale termal suyunun tedavi edici özelliği, çok eski çağlardan beri anlaşılmış, yüzyıllar sonra şifa niteliği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Pamukkale suyu her türlü romatizmal hastalıklar, yüksek tansiyon, kalp-damar hastalıklarına iyi geliyor. Dünyanın tanıdığı bu havuzda binlerce insan şifa arıyor. Havuzun yanındaki kükürtlü su içilebiliyor. Güzellik suyu dediğimiz bu suya özellikle kadınların yoğun talebi oluyor."

HALKIMIZI BEKLİYORUZ

Ali Aktürk, termal antik havuza girişin kişi başına 30 lira olduğunu ancak, 10 günlük sağlık tedavisi için gelenlere ayrı bir fiyat uygulaması yaptıklarını bildirken, “Sağlık hizmeti almak için Pamukkale ve Karahayıt’a gelenler, müze kart aldıkları zaman havuzdan 10 gün için 12 liraya yararlanabiliyor. Bu uygulamanın yapılmasındaki amaç para kazanmak değil, şifa arayan insanlara yardımcı olmaktır” dedi.

"BEYAZ CENNET’TE AŞK BAŞKADIR"

İngiltere’de bir hafta önce evlenen Heidi Hoessfeter-Carl Henrik Hoelsfeter çifti balayı için Türkiye’ye geldi. İlk durakları Antalya olan çift, Pamukkale’ye gelerek balayına devam etti. Beyaz travertenlere hayran kalan ikili, travertenlerin göz kamaştırıcı manzarasında adeta aşklarını perçinledi.