Kasımefendi Caddesi’nde faaliyet gösteren Çetin Kutluer’e ait oto yıkama yağlama işyerinde çalışan ve geceleri de burada yatan Erkan Kaplan, sabah işyerine gelen patronunu, elindeki kesme tabir edilen tüfekle kapı önünde durdurarak içeri almadı. İşyeri sahibinin haber vermesi üzerine gelen emniyet ekipleri, psikolojik sorunları olduğu bildirilen Erkan Kaplan’ı ikna etmeye çalıştı.

POLİSLERE DOĞRU ATEŞ ETTİ

Erkan Kaplan’ın direnmesi üzerine çok sayıda polis ekibi olay yerine sevk edilirken, Kaplan, kendisini ikna etmek isteyen polislere doğru bir el ateş etti. Saçmalardan bazıları, işyerinde bulunan 16 KCB 07 plakalı araca isabet etti.

Emniyet Müdürü Orhan Öztabak da olay yerine gelirken, müdahale için Bursa’dan Özel HarekAt ekibi istendi. Erkan Kaplan, çelik yelek giyerek ikna çabalarını sürdüren polislere, "Allah’ın elçisiyim, bana inanan varsa gelsin" diyerek bağırdı.

Emniyet ekipleri olay yerinin etrafında geniş güvenlik önlemi alırken, yeniden ateş etmesi ihtimaline karşı elleri tetikte bekledi. Olay yerine gelen Emniyet Müdürü Orhan Öztabak, Asayiş Büro Amiri Cüneyt Salgın ve işyeri sahibi Çetin Kutluer, şahsı ikna etmeye çalıştı. Uzun süren temasın ardından ikna edilen Erkan Kaplan, ekip aracı ile İnegöl Devlet Hastanesi'ne götürülüp sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

İşyeri sahibi Çetin Kutluer, yanında çalışan ve aynı zamanda geceleri işlerinde kalan şahsın psikolojik sorunlarının olduğunu, bekar olan Erkan Kaplan’ın aile bireylerinin hiçbirisi ile görüşmediğini, birkaç günden beri de psikolojisinin iyice bozulduğunu söyledi.

HÜ(FK/COŞ)