Sakarya Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma ve Sakarya Sağlık İl Müdürlüğü tarafından da inceleme başlatılan olay, iddiaya göre 23 Şubat günü Adapazarı Toyota Acil Yardım Hastanesi’nde meydana geldi. Adapazarı Evren Mahallesi’nde oturan 2 çocuk babası TIR şoförlüğü yapan 37 yaşındaki Veysel Ayyıldız menüsküs ameliyatı olmak için Adapazarı Toyota Acil Yardım Hastanesi’nde ameliyata alındığını belirterek şunları söyledi:

"Aynı gün hastaneye yatışım yapıldı. Saat 17.00 sıralarında ameliyata alındım. Ameliyat esnasında kendimdeydim. Belden aşağı kısmı uyuşturulmuş vaziyette idi. Doktor N.C. bey elindeki cihazla dizimden içeriye girdi. Bir süre orada işlemler yaptıktan sonra bana 'Ben gribim. Bu ameliyata devam edemiyeceğim. Çok iyi bir doktor arkadaşım olan O.A.'yı çağırayım. O senin ameliyatına devam edecek' dedi. Bu sırada yan odada ameliyatta bulunan Operatör doktor Ozan Bey'i yanına çağırarak, 'Ben gribim ameliyata devam edemeyeceğim. İki dakikalık işi var. Ameliyata devam eder misin' dedi. Ozan Bey'in de yan tarafta ameliyata girdiğini, kendisinin bu ameliyata giremeyeceğini söylemesi üzerine benim doktor ısrar edince, bu kez Ozan Bey benim yanıma gelip cihazla dizimin içerisine girdi. Menisküs yırtığının dışında hasar olduğunu söyleyerek ameliyatı sonlandırdı. Hiçbir tıbbi müdahalede bulunmadan dizimi sargı ile kapatıp beni tekrar servise aldılar." 

Doktorun 'gribim' diyerek kendisini ameliyat masasında bırakarak başka doktora yönlendirmesi nedeniyle tedavisinin geri kaldığını öne süren Veysel Ayyıldız iki doktordan da şikayetçi olurken, "Doktor bey madem gripti, neden beni ameliyata aldı?" diye sordu.

SAĞLIK MÜDÜRÜ: İNCELEME BAŞLATTIK

Sakarya Sağlık Müdürü Hasan Bektaş olayla ilgili inceleme başlatıldığını belirterek, "Bu hasta menisküs zedelenmesi nedeniyle ameliyata alınmış. Diğer doktoru da yardım için çağırmış. 'Beraber yapalım' demiş. Ameliyat tamir edilmiş. Ameliyat sırasında yan bağlarda ince yırtık tespit edilmiş. Yan bağın tedavisi daha sonraya bırakılarak kapatılmış" diye konuştu.

Şikayet üzerine Sakarya Cumhuriyet Savcılığı'nın da soruşturma başlattığı belirtildi.

SUÇLANAN DOKTOR: 'HASTA BİRAZ SORUNLU İDİ'

Hastanın suçladığı doktor N.C. ise, ilk ameliyatta gereken tedavinin yapıldığını kaydederek, "Hasta biraz sorunlu idi. 9 doktor gezdikten sonra ameliyatını yapmaya karar verdik. Ameliyatına da üç doktor arkadaşla girdik. Ameliyatta menisküse müdahale ettik. Ancak çapraz bağlarda sorun olunca ikinci ameliyat için müdehaleyi sonlandırdık. Hasta biraz sorunlu. Ben de şikayet edeceğim" diye konuştu.



ZT(MB/COŞ)