ÖZEL YETKİLİ SAVCILIK ‘GÖREVSİZLİK’ KARARI VERDİ


İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Mart ayında düzenlediği operasyon ile aralarında ünlü Azeri modacı Ramazzo Roma'nın da bulunduğu şüphelileri gözaltına aldı. Özel yetkili savcılık, soruşturma ile ilgili görevsizlik kararı verdi. Savcı Sadrettin Sarıkaya tarafından verilen görevsizlik kararında şüphelilerin eylemlerinin özel yetkili savcılığın görev alanına girmediği belirtildi.


Şüphelilere ilişkin soruşturmanın emniyete gelen bir ihbar ile başladığının belirtildiği görevsizlik kararında, Azeri modacı Ramazzo Roma, Fatma Y. ile Aleyna B.’nin liderliğini yaptığı üç ayrı suç örgütünden bahsedildi.


ZENGİN İŞADAMLARINA VE SANATÇILARA KADIN GETİRMİŞ


Roma’nın liderliğindeki suç örgütünün, yüksek miktar para karşılığında anlaşılan, zengin iş adamları ve sanatçılara fuhuş amaçlı yurtdışı ve içinden bayan temin ettiğinin belirtildi.


TOLGA KAREL’İN EŞİ ‘MAĞDUR’ OLARAK İFADE VERDİ


Soruşturma kapsamında aralarında oyuncu Tolga Karel’in Azeri eşi Günay Musayeva’nın da bulunduğu bazı mağdur kadınların ifadesinin alındığının belirtildiği kararda, tüm şüphelilerin aynı örgütsel yapı içinde hareket etmediklerini ve haksız çıkar elde etmek amacıyla faaliyet gösteren suç örgütünün cebir ve şiddet kullanmadığı belirtildi.


ÖRGÜT, 250. MADDE KAPSAMINDA DEĞİL


Şüphelilerin suç örgütü kurup, insan ticareti ve fuhuş yaptırdığını belirten Savcı Sarıkaya, "Mağdurların zor kullanıldığına dair iddialarının gerçeği yansıtmadığı, ancak TCK’nın 220/4 maddesinde düzenlenen hile ve kişilerin içinde bulunduğu çaresizlikten yararlanmak suretiyle fuhuşa zorlandıkları tarafımızca tespit edilmiştir" dedi. Şüphelilere atılı suçların özel yetkili savcılığın görev alınana girmediğini belirten savcılık, dosyayı Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gönderdi. Bir kısım şüphelilerin avukatı Serdar Öktem, geçtiğimiz günlerde savcılığa dilekçe vererek dosyanın özel yetkili savcılığın alanına girmediğini, bu nedenle görevsizlik kararı verilmesini istemişti.


(BB)