Tekvando ekibi, turnuva öncesi Hamburg senatosunun davetlisi olarak Hamburg Belediye Sarayı'nı ziyaret etti. Ziyarete Türkiye Tekvando Federasyonu (TTF) Başkanı ve Dünya Tekvando Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Metin Şahin ve Almanya Tekvando Federasyonu Başkanı Soo Nam Park ile Alm.Tekv.Fed.As Başkanı Musa Çiçek, Türkiye Tekv.Fed.AS Başkanı Oktay Duymaz, Teknik Direktör Ali Şahin, TTF Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Kurban, teknik ekip ile sporcular katıldı.

 (Resimaltı: soldan sağa- Musa Çiçek,Metin Şahin ve Soo Nam Park)

35 sporcu ve 33 teknik ekibin yer aldığı kafileyi karşılayan Hamburg Senatosu Müsteşarı Volker Schiek (Staatsrat), Hamburg Başkonsolosluğu konsolos Berati Alver, Çalışma Ataşesi Ebuzer Çeliker sporcuları ve teknik ekibe yarın (Cumartesi günü) yapılacak turnuvalar için moral vererek desteklediklerini açıkladılar.

 


Ziyarette konuşan Müsteşar Volker Schiek, her kıtadan 68 ülkeden 1400 sporcunun katılacağı tekvando turnuvalarında Türkiye'nin önemli bir yeri olduğunu ve Türkiye ile Almanya Tekvando takımları arasında her yıl yapılan turnuvalar kapsamında hem sporcular arasında hem de teknik yönetim arasında sıkı dostluk bağlarının oluştuğunu belirtti. Sporun hem kültürel hem de barış anlamında birleştirici rolünün gerçekleştiğini ifade eden Schiek, turnuvaların en iyi şekilde geçmesi ve sporcuların rahat etmesi için Hamburg Belediyesi olarak ellerinden gelen hazırlıkları yaptıklarını belirtti.

 

Yurtdışındaki Gençlerimizin Potansiyalinin Farkındayız

 

Türkiye Tekvando Federasyonu (TTF) Başkanı ve Dünya Tekvando Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Metin Şahin de, Türkiye'de şampiyon olan sporcuların Avrupa ve Dünya olimpiyatlarına  hazırlanması için Hamburg'da yapılacak olan Almanya Açık Tekvando Tekvando Turnuvaları'nda test edileceklerini, sporcuların performanslarını arttırmak ve eksiklerini gidermek açısından  önemli bir turnuva olduğunu vurguladı.
Şahin
, turnuva kapsamında Türkiye'den gelen kalabalık sporcu ve teknik ekip kafilesi ile aynı zamanda güzel bir tekvando şöleni ile Almanya'da yaşayan Türkiye kökenli vatandaşların da dikkatini çekmek istediklerini belirterek aynı zamanda kültürel bir etkileşim olacağını açıkladı. Şahin ''Almanya'da yetişmiş gurbetçi sporcularımızı da keşfetme imkanı bulduğumuz bu turnuvalarda, hem sportif hem de kültürel dayanışma içerisinde çalışıyoruz. Burada yaşayan Türkiye kökenli gençlerin potansiyelinin farkındayız ve bunu önemli bir avantaj olarak görüyoruz. Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Servet Tazegül'ü de bu turnuvalarda keşfetmiştik'' dedi.

Sporcularımızın başarılı olabilmesi için teknik alt yapıyı ve olimpiyatlar için en iyi şartları hazırlamaya çalışıyoruz diyen Şahin ''Türkiye'deki tekvando federasyonu dünyadaki en başarılı federasyonlar arasına girdi ve Türkiye'de de olimpiyatlar için standartlar çok yükseldi. Sporu destekleyen başbakanımız var ve bu açıdan çok şanslıyız. Sporcularımızı 2016 dünya olimpiyatlarına en iyi şekilde hazırlayamayı hedefliyoruz'' dedi.

  

 Alman vatandaşı olmak istemiyorum

 

2 hafta önce Amerika'da yapılan turnuvalardan ayağının tozuyla Hamburg'a gelen Dünya ve Olimpiyat şampiyonu Servet Tazegül de, bu turnuvanın hem kendisi hem de Ümitler Avrupa Şampiyonası seçmeleri için döğüşecek olan sporcular için önemli bir karşılaşma olduğunu belirtti.

 

Tazegül, 2009'da Dünya şampiyonu olduktan sonra hayatının fazla değişmediğini ancak hedeflerinin büyüdüğünü ve Haziran ayında Mersin'de yapılacak olan Akdeniz Olimpiyatları için sıkı antreman yaparak hazırlandığını, şampiyonluğunu korumak istediğini söyledi.

 

Nürnberg şehrinde doğup büyüyen başarılı sporcu Tazegül, 16 yaşındayken Alman vatandaşı olmak için başvuru yaptığında Alman vatandaşlığına kabul edilmediğini, ailesinin de dil testini geçemediği için Alman vatandaşı olamadığını belirterek, ''Bundan sonra da onlar istese de Alman vatandaşlığına geçmek istemiyorum. '' dedi.