Seyirciler, antrenörler, oyuncular, yöneticiler ve medya mensuplarının bir görevi olduğunu belirten Şenol Güneş, "Türkiye’de herkes görevinin dışında işe soyunmayı seviyor. O zaman daha kolayı var. Herkes gelsin başka birinin işini yapsın. Ben ülkeyi yönetmiyorum. Ben takım yönetiyorum" dedi. Şenol Güneş, sahaya çıkan her oyuncunun elinden gelen gayreti göstereceğini vurgularken şöyle konuştu:

"SAHADAKİ HER OYUNCU BİZİM İÇİN DEĞERLİ"

"Hata yapabilir, iyi oynayabilir. Biz oyunculara sahip çıkacağız ama eleştirilmeyecekler de demeyeceğiz. Eleştireceğiz tabii ki. Ama saha içinde hangi oyuncunun iyi veya kötü oynadığına antrenör karar verir. Çıkarlar veya girerler. Eleştirileri doğal karşılıyoruz. Ama en kötü alışkanlığımız sabırsızlık ve oyuncularla ilgili erken kararlarımız. Bu tepkilerimizin de sahaya yansımasıdır. Bunların futbol adına hiç bir artı değeri yok. Sahaya çıkan oyuncu bizim için en değerli oyuncudur. Oynamayan oyuncu da kendini hazırlayacaktır. Giden oyuncuyu unuturuz, gelen oyuncuyu da iyi karşılarız. Biraz farklı bakmamız lazım."

"ZATEN EVİMİZDE 17 PUAN KAYBETTİK"

Henrique’nin Sivasspor maçında beklediğinin altında bir performans sergilediğini de sözlerine ekleşen Şenol Güneş, daha sonra şunları söyledi:

"Onun gibi birkaç oyuncu daha eksik oynamış olabilir. Onları da değerlendireceğiz. Ama saha içinde bu kararı verip de oyuncuyu olumsuz etkilersek ve güvensizliği aşılarsak, bu olmaz. Zaten sahamızda 17 puan kaybettik. Bu bizim için çok büyük bir rakam. Şampiyonluğa oynayan takımlara baktığınız zaman sahasında en çok puan kaybeden takımlardan biriyiz. Bu puanın yarıdan fazlasını alsaydık simdi çok daha farklı olabilirdik."

"ELEŞTİRİLERİ BANA YAPSINLAR"

Lig baz alındığında kendilerini başarısız gördüklerini de söyleyen Şenol Güneş, bu başarısızlığın sorumlusunun da kendisini olduğunu dile getirirken şunları söyledi:

"Hiç bir oyuncunun sorumluluğu yok. Oyuncularla ilgili olumsuz düşünceleri onlara yansıtmayı doğru bulmuyorum. Oyuncular transfer olurlar, gelirler, giderler. Onlara görev verilir. Görev adamlarıdır. Onun için o tip eleştirileri bana yapsınlar. Ben bekliyorum zaten. Ne yaptığımı biliyorum. Benim için her şeyi söyleyebilirler. İşimi yapmaya devam edeceğim. Gidene kadar böyle olacak."

"ELEŞTİRİLECEĞİZ, YOK SAYILACAĞIZ, BUNLAR NORMAL"

Şenol Güneş, lig yarışında geride kaldıklarını ve bundan sonraki hedeflerinin öncelikle futbol oynamaya çalışmak olduğunu sözlerine eklerken de şöyle dedi:

"Biz kendi futbolumuzu oynamaya çalışıyoruz. Geçen haftaki Beşiktaş maçındaki pas yüzdemizle Sivasspor karşısındaki aynı değildi. Futbolumuzu daha tempolu, daha hızlı, daha teknik oynamaya, rakibe daha az pozisyon vermeye çalışıyoruz, daha çok pozisyona girmeyi düşünüyoruz. Bu sezon beklediğimden çok gol yedik. Çok gol yemeseydik, zaten buradaki yerimizden farklı yerde olurduk. Daha fazla gol atabilir ve daha az gol yiyebilirdik. Çok pozisyon verdiğimiz dönemlerde özellikle Tolga, iyi bir dönem geçirdi. Şimdi daha az pozisyon veriyoruz ama daha çok gol yedik. Bunlar futbolun içinde var. Futbolun güzelliği bu. Yenilecek, atılacak. Bizler eleştirileceğiz. Gayet normal. Yok sayılacağız. Bunlar normal. Hata olacak tabii ki. Ama az olursa daha iyi olur."


ÖA(TM/AÖ)