COLMAN, OLCAN VE GİRAY GÖTÜRÜLMEDİ

Trabzonspor’un Videoton maçı kadrosuna, ilk maçta kolu çatlayan Giray Kaçar, Sanica Boru Elazığspor maçında sakatlanan Olcan, takımdan ayrılma krizinin ardından zihinsel olarak dinlenmesi gerektiği ve fiziksel çalışmaya ihtiyacı olduğu için Arjantinli Colman ve 3'üncü kaleci Zeki Ayvaz alınmadı.

GÜNEŞ TOPLANTI YAPTI

Teknik direktör Şenol Güneş, futbolcularıyla yaptığı toplantıda, "Trabzon’daki maçta daha diri ve daha istekli oynayabilirdik. Oyunu hızlandırıp tempoyu yükseltebilirdik. Bunu Macaristan’da yapmalıyız. İlk maçta atamadığımız golü orada atarsak turu alıp döneriz" dedi.

KAFİLE 94 KİŞİ

Trabzonspor, THY’ye ait özel uçakla saat 11.00’de Budapeşte’ye hareket etti. Bordo mavili kafilede 22 futbolcunun yanı sıra, teknik heyet, yöneticiler ve taraftarlardan oluşan 94 kişi yer aldı.

GOL İÇİN OYNAYACAK

Trabzonspor’un Macaristan’daki oyun planı da hemen hemen şekillendi. Şenol Güneş’in, "Trabzon’da atamadığımız golü Macaristan’da atacağız" görüşü üzerine oturtacağı oyun planına göre bordo mavililer forveti Sanica Boru Elazığspor maçındaki gibi Vittek–Henrique–Alanzinho üçlüsüyle kuracak.

Colman’ın yerine orta sahadaki hücum organizasyonda Soner oynayacak, orta sahadan da hücuma sürekli destek verecek. Maçın başında gol atarak Macar takımının direncini kırmayı ve seyirci baskısını da azaltmayı planlayan bordo mavili takımın defansı yine Mustafa–Bamba ikilisinden oluşacak.

YENER: "TURU GEÇECEĞİMİZE İNANIYORUM"

Genel Sekreter Hasan Yener, Trabzon’daki ilk maçta aldıkları sonuca rağmen Macaristan’a ümitli şekilde gittiklerini belirtirken şunları söyledi:

"Şenol Güneş’in de dediği gibi ilk maçta gol yemeden alacağımız bir galibiyet, bize avantaj sağlardı. Ancak şu an için kaybedilmiş bir şey yok. Videoton'dan çok daha iyi bir takımız. Macaristan’da da rakip takımın ilk maç kadar savunma yapacağını düşünmüyorum. Çünkü onlar da kazanmak için oynayacak. Trabzonspor, kaliteli bir takım. Futbolcularımız maçın öneminin ve bize getirecekleri kazanımların farkında. Avrupa Ligi'nde gruplara kalmanın Trabzonspor'a prestij ve futbolcuların kariyeri açısından önemi ortada. Ben Videoton'u Macaristan'da yenerek turu geçip gruplara kalacağımıza inanıyorum."

SONER ZİRVEDE

Spor Toto Süper Lig’de 2'nci haftanın en çok koşan ve en çok isabetli pas yapan orta saha oyuncusu Soner Aydoğdu oldu. Trabzonspor internet sitesinden yayınlanan açıklama şöyle:

"Yayıncı kuruluş Lig TV tarafından yapılan analiz sonucunda takımımızın Sanica Boru Elazığspor ile oynadığı maçta 90 dakika forma giyen başarılı oyuncumuz Soner, 11 bin 662 metre koşarak haftanın en çok koşan oyuncusu oldu. Aynı maçta attığı 67 pasın 66’sı isabetli olan genç futbolcu haftanın en çok isabetli pas yapan orta saha oyuncusu olmayı başardı. Takımımızın Sanica Boru Elazığspor’u 2-0 mağlup ettiği maçta yine 90 dakikada sahada kalan bir başka oyuncumuz Yasin Öztekin, 11 bin 657 metre koşarak Soner’in ardından ikinci sırada yer aldı. Deneyimli oyuncumuz Didier Zokora ise 60 pasın 54’ünü isabetli vererek, haftanın en çok isabetli pas yapan üçüncü orta saha oyuncusu oldu."


ÖA(TM/AÖ) (FOTOĞRAF)