ÖNCE BAŞBAKANLA GÖRÜŞECEK

UEFA ve CAS’a 58'inci Madde'nin değitirilmesi konusunda başvuracaklarını açıklayan Sadri Şener, ilk olarak 13 Mayıs Cuma günü Trabzon’a gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüşecek. Erdoğan’ın randevu talebini kabul etmesinin ardından Başbakan’a sunacağı dosyaları hazırlamak üzere çalışmalara başlayan Şener’in gündeminde 2 ana konu olacak. Sadri Şener, Başbakan Erdoğan’a öncelikle TOKİ tarafından yaptırılan ancak çeşitli nedenlerle sürekli duraklayan Akyazı Spor Kompleksi ve yeni stad projesindeki aksamaları anlatacak, projenin en azından stadyum bölümünün hızlandırılması için yardım isteyecek.

Şener ayrıca Başbakan Erdoğan’a 58’inci maddeyle ilgili camianın rahatsızlıklarını anlatacak. Başkan Sadri Şener, "Futbol Federasyonu Genel Kurulu’nda 58’inci maddenin değiştirilmemesi yolunda karar aldık. Ancak bu maddeyi değiştirirken bize sormadılar" şeklindeki şikayetini de Başbakan Erdoğan’a anlatacak.

MÜNİH’TE PLATİNİ'YLE BİR ARAYA GELECEK

Başkan Şener, 19 Mayıs’ta Almanya’nın Münih kentinde Bayern Münih ile Chelsea takımları arasında oynanacak Şampiyonlar Ligi finalini de bu sezon Devler Ligi’nde mücadele eden 32 kulüp başkanıyla birlikte özel davetli olarak izleyecek. Münih’te UEFA Başkanı Michel Platini veya Genel Sekreter İnfantino ile görüşecek olan Şener’in, bu görüşmelerde Şenes Erzik’ten de kendisine eşlik etmesini istediği öğrenildi. Başkan Şener, UEFA’ya özellikle 58’inci madde değişikliğinden duyulan rahatsızlığı iletecek, Etik Kurulu’nun 2 raporu arasındaki farkı anlatırken UEFA’nın ilk Etik Kurulu raporunu dikkate almasını isteyecek.

BURAK TARTIŞMASI

Beşiktaş maçı için İstanbul’a giden kafilenin havalimanında karşılanması sırasında bir Trazonspor taraftarının Burak Yılmaz’a küfretmesi ve sonrasında çıkan tartışmalar, Trabzon’da ses buldu. Burak Yılmaz, taraftarla arasında geçen olayın ardından Twitter’den yayınladığı, "Havaalanına gelen taraftarların içinde bazıları bana küfür ederlerken diğer takım arkadaşlarıma destek oldular. Ben ne yaptım?!", "Kulüp ve camia olarak zor zaman geçirirken küfürle mi destek", "Diğer herkese destek olurken bana neden küfür? Ben bunu mu hak ettim?" mesajlarıyla olaya tepkisini dile getirdi. Trabzonspor ise internet sitesi aracılığıyla yapılan açıklamada şu görüşlere yer verdi:

"BÜTÜN TARAFTARLARA MALEDİLEMEZ"

"Oyuncumuz Burak Yılmaz, İstanbul Atatürk Havaalanı'nda bir taraftarla arasında yaşanan kısa süreli tartışmayla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Açıklamasında karşılıklı yanlış anlamadan çıkan bir tartışmayı bütün Trabzonspor taraftarlarına mal edemeyeceğini kaydeden Burak, (Benimle çok sevdiğim taraftarlarımızın arasını böyle olaylar kesinlikle açamaz. Bugüne kadar tüm Trabzonsporlular bana büyük destek verdiler. Ben de onlara karşılık elimden gelenin en iyisini sunmaya çalıştım. Bunu başardığımı da düşünüyorum. Ben taraftarımı çok seviyorum, takımım için de her şeyimi ortaya koyuyorum. Bundan sonra da böyle davranacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Onlar havaalanına kadar gelerek bize destek verdiler. Bize düşen ise bu desteğe karşılık vermemizdir. Şu anda sadece oynayacağımız maçı düşünüyorum. Moralim de son derece iyi) diye konuştu."

TARAFTAR SAHİP ÇIKTI

Trabzonspor taraftarları da sosyal paylaşım siteleri ve internette Burak Yılmaz’a sahip çıkan mesajlar attı. Burak’ın her şeye rağmen bu ligin gol kralı olduğu belirtilen mesajlardan bazıları şöyle:

"Onların Trabzonsporlu olduğunu sanmıyorum. Trabzonspor taraftarı olan herkes sana saygı duyuyor. Sana sallayan, küfür eden ligin gol krallığına bakacak”, “Sen sakin takma kafana 3-5 kendini bilmezin yaptığını. Taraftarın yüzde 95’i seni seviyor, bunu böyle bil”, “Ne çektiysek sizin gibi taraftarlar yüzünden çektik. Kime hizmet etmektesiniz. Taraftarız diye ortalıkta dolanıyorsunuz”, “Adamın kafası yarıldı oynadı, burnu kırıldı oynadı, canını dişine takarak, bu sene 33 gol attı. Olmasaydı halimiz ne olurdu? Burak bunları mı hak etti?”, “Yazıklar olsun sizin gibi 3-5 kişiye. Messi Trabzon’a gelse iki maç arka arkaya kötü oynasa ‘Kim aldı bu adamı’ dersiniz. Yarardan çok zararsınız”, “Ben de önde basmayınca, savunmaya başlarken topun arkasında kaldıkça, bencilleştikçe kızıyorum ama bu yapılan ayıp olmuş. Sonuçta bizden biri, tarihimize geçmiş bir isim. Bizden başka kimse sahiplenmeyecek onu.”

YEREL GAZETELERDEN BAŞBAKANA MESAJ

Trabzon’da yayınlanan tüm yerel gazeteler, bugün 3 günlük bölge gezisine başlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yazdıkları açık mektupta şike soruşturmasında uğranılan haksızlıkları anlatarak adalet istedi. “Adalet istiyoruz Sayın Başbakanımız” başlığıyla yayınlanan açık mektup şöyle:

"Siyasi hayatınızda hep haksızlığa uğrayarak, adaleti katletme pahasına hapse atılarak, öteki olarak yol aldınız. Adaletsizliğin yarattığı yürek acısını en iyi bilenlerdensiniz. Türk futbolunda hep ‘öteki’ olarak görülen Trabzonspor, tarihinin en ağır haksızlığıyla karşı karşıyadır. Sahada alın terinin karşılığı olan şampiyonluğu hür dünyanın gözü önünde elinden alınmıştır. Ne yazık ki 10 aydan beri adaletin önünü tıkamak için eşi görülmemiş planlar ve oyunlar sergilenmektedir. Bugün geldiğimiz noktada suçun üzeri örtülmemiş ancak suçlular gizlenmiştir. Sayın Başbakanımız, güçlülerin değil haklıların kazandığı ve adaletin sağlandığı bir ülke için, herkesin onuruyla çocuklarının önünde yüzünün kızarmaması için, musalla taşına yatana herkesin hakkını helal ettiği bir ülke olmak için yalnızca adalet istiyoruz, sesimizi duymanızı istiyoruz."


ÖA(TM/AÖ) (FOTOĞRAF)