"HEDEFE ULAŞTIK"

Başkan Efe Aydan ve Teknik Koordinatör Tolga Öngören, yeni sezon için DHA'ya (Doğan Haber Ajansı) açıklamalarda bulundu. Geçen sezon lige çok iyi bir başlangıç yaptıklarını hatırlatan Başkan Efe Aydan, ikinci yarının başında ciddi sakatlıklar yaşadıklarını, bunun da performanslarını olumsuz etkilediğini, son maça kadar play off şanslarının zora girdiğini, ligin sonunda da ilk 8'e kalmayı başardıklarını söyledi. Geçen yılki hedeflerine ulaştıklarını vurgulayan Efe Aydan, "Yeni sezonda hedefimiz, ligi ilk 8 içerisinde bitirmek, Türkiye Kupası'nda final oynamak ve EuroChallenge'da gruplara kalmak" diye konuştu. Yeni bir yapılanmaya gittiklerini söyleyen Efe Aydan, şöyle devam etti:

"VELİAHTIM TOLGA ÖNGÖREN"

"Tolga Öngören, bizim evladımız ve yıllarını buraya vermiş bir basketbol adamı. İlerleyen zamanda Tofaş'ın idari yapısını daha iyi incelemek, ileriye dönük kendi plan programını yavaş yavaş uygulamaya sokmak ve bizim ayrılmamızdan sonra bizim yerimize geçerek, Tofaş'ın ileriye dönük plan programını kendi bilgisi doğrultusunda yürüterek kulübümüzün devamlılığını sağlayacaktır. Tolga Öngeren'in getirilmesindeki birinci amaç bu. Bu Tofaş gelenekleri açısından çok önemli. Tolga, yalnızca teknik koordinatör anlamında değil idari anlamda da kulüp içerisinde bulunacak. Basketbol bilgisinden de, görgüsünden de yararlanacağız. Bu aşamada tüm altyapı ve A takıma oyuncu alınmasında görev alacak. Bu da bize önemli bir hareketlilik ve rahat bir çalışma ortamı sağlayacak. Bu projemizin faydalarını ilerleyen yıllarda çok daha iyi göreceğiz. Bundan sonra Tofaş'ın hedefi ligde daima ilk 8'e kalmak ve Avrupa'ya katılımı her sene tekrarlaması olacak."

"HEYECANLANIYORUM"

Tofaş'ın 12 yıl aradan sonra yeniden Avrupa kupasında oynayacak olmasının kendisini heyecanlandırdığını belirten Efe Aydan, "Basketboldan çekildikten sonra Avrupa'da ciddi anlamda güç ve isim kaybettik. Kaybettiğimiz isimi ve gücü kazanmak için tırnaklarımızla kazıyarak ilerleyeceğiz. Ligde alacağımız dereceyle her yıl Avrupa kupalarına katılarak yeniden Tofaş'ın var oluşunu insanlara göstermek istiyoruz" dedi.

ÖNGÖREN İDDİALI

Tolga Öngören ise Bursalı sporseverlerle Tofaş'ın arasında bir kırgınlık olduğunu, bu sene EuroChallenge ile birlikte yeniden o eski sinerjiyi yakalayacaklarını anlatırken şunları söyledi:

"Bizim için çok önemli bir sene. Bizlere küs olan taraftarlarımızı salona bekliyoruz ve yeni yapılanmayla birlikte yeni başarılara ilerlemek için Bursa seyircisinin tribünleri doldurmasını istiyoruz. Hedefimiz seyircimizin desteğiyle EuroChallenge'da elemeleri geçip gruplarda ilk 2'ye kalmak."

"AVRUPA'YA GİTMELİLER"

Alt yapıdan yetişen Kenan, Samet ve Uğur'un yanına bu sezon 4 genç oyuncuyu daha katacaklarını açıklaşyan Tolga Öngören, şöyle devam etti:

"Bizim yönetimin anlayışı şu, zamanı gelen oyuncuyu Avrupa'ya göndermek istiyoruz. Kenan geçen sezon kendini çok iyi gösterdi. Samet'te yaşanan sakatlıkları çok iyi değerlendirdi. Onlara kendilerini gösterme imkanını yeni sezonda daha çok vereceğiz. Bu sezon 4 genç oyuncumuzu daha katacağız ve 18 kişilik geniş kadromuzda yer alacaklar."