İstanbul B.B.'nin 2-1 galibiyetiyle sonuçlanan karşılaşma sonrası değerlendirmelerde bulunan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Bugün kendi sahamızda mutlaka galip bitirmemiz gerekiyordu. Kazansak büyük bir avantaj yakalayacaktık. Play off maçlarında en büyük şikayetimiz hakemler. 4 maç oynadık ve çoğunu 11 kişi tamamlayamadık. Hemen her maçta aleyhte penaltılara maruz kaldık. Bizim hatalarımız oldu. Kazandığımız penaltıları kullanamadık. Çok kötü goller yedik. Eskişehir, İstanbul maçlarında son anlarda goller yedik. Hakemler, bize karşı çok büyük hatalar yapıyor. Ben hayatımda Doka kadar kendini çok atan oyuncu görmedim. Biz teşekkür ediyoruz. Uğur topa kayıyor eline çarpıyor hakem sarı kart gösteriyor, Doka'ya dokunmuyor kırmızı gösteriyor. Bir de bizim hatalarımız eklenince, mağlubiyet kaçınılmaz oluyor. Oyuncularıma da kızamıyorum. Sezon başından beri mükemmel grafik çizen bu takım. Dar bir kadromuz var. Sürekli şekilde alışık olmadığımız maçlar oynanıyor. Yorgunluk ve bıkkınlık var ama bu maçları en iyi şekilde bitirmemiz gerekiyor. Kalan iki maçımızı iyi şekilde bitirmek istiyoruz" dedi.

İstanbul B.B. Teknik Direktörü Arif Erdem ise, Sivasspor ile 3 önemli maç oynadıklarını belirterek, "Üçü de keyifli, çekişmeli bol pozisyonlu maçlardı. İki takımı da kutlarım. Seyir zevki güzel bir mücadele oldu. Sivas da kazanabilirdi. Penaltı değerlendiremediler. Kalecimi tebrik etmem lazım. İki haftada 2 penaltı çıkardı ve bunlar dönüm noktası oldu. Oğuzhan'ın performansı ve penaltıyı kurtarması beni ve takımı anormal motive etti. Bütün takım bugün anormal mücedele etti. Sivasspor ligin güçlü ekiplerinden biri. İki takımı kutlamak gerek. Seyir zevki yüksek bir maç oldu. Galip geldiğimiz için mutluyuz. Sivasspor'a du bandan sonraki maçlarda başarılar diliyoruz." 

Sivassporlu futbolcular Murat Akça ve Kamil Grosicki, maçın en kritik pozisyonunun penaltı olduğunu ancak değerlendiremediklerini belirterek, kalan iki maçı kazanarak sonucuna bakmak istediklerini dile getirdi.

İstanbul B.B.'den Pierre Webo ve Gökhan Süzen ise ilginç bir maç olduğunu, rakibin maça golle başladığını belirterek, ilk yarıda da beraberliği bulabilecek pozisyonları yakaladıklarını ama değerlendiremediklerini, ama ikinci yarıda haklı bir galibiyet elde ettiklerini dile getirdi.



EA (EA/RT)