Beraberinde  Avrupa Şampiyonası'nda yüksek atlamada 6'ncı olan Burcu Ayhan ve çekiç atma 5'incisi Tuğçe Şahutoğlu bulunan Nevit Yanıt, hazırlanan üstü açık bir otobüse binerek şehir içinde tur attı. Silifke Caddesi’nde başlayan tur, Hastane, Zeytinli Bahçe, İstiklal Caddeleri ve İsmet İnönü Bulvarı’nda devam etti. Nevin Yanıt, Vilayette Vali Hasan Basri Güzeloğlu, 2013 Akdeniz Oyunları Koordinatörü Taha Aksoy, Gençlik ve Spor İl Müdürü İ.İlhami Koç tarafından karşılandı. Bu arada Nevit Yanıt ve öteki 2 atletin boynuna çiçek takıldı. Vali Güzeloğlu, Türk sporunun altın kızlarına ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadığını belirtti, şöyle konuştu:

"Nevin’i 2 yıl sonra yine Avrupa Şampiyonu olarak karşılıyorum. Nevin’in elde ettiği istikrarlı başarısıyla kutluyorum. Başarısının olimpiyatlarda da devam etmesini diliyorum."

HEDEFİM OLİMPİYAT

Nevin Yanıt, Mersin’e 2’nci kez altın madalya getirmenin mutluluğunu yaşadığını, şampiyon olarak dönmenin çok güzel bir duygu olduğunu belirtirken şunları söyledi:

"Çok mutluyum, emeklerimin karşılığını aldım. 2010 yılında adıma bir atletizm sahası yapılmıştı. Adımı çok iyi bir şekilde de koruduğumu düşünüyorum. Şimdi önemli olan olimpiyatlar. Olimpiyatlarda da en büyük hedefim ilk 8 atletin arasına girebilmek. Ondan sonra da madalya mücadelesini vereceğim. Kendime inanıyor ve güveniyorum."

Vali Güzeloğlu, daha sonra Nevit Yanıt, Burcu Ayhan, Tuğçe Şahutoğlu ile antrenör Cüneyt Yüksel ve Muzaffer Tolun’a birer teşekkür plaketi verdi.


ME-Mİ(AP/AÖ) FOTOĞRAF