Türk hentbol tarihine Challenge Kupası'nı müzesine götüren tek takım unvanını altın harflerle yazdırmayı hedefleyen Muratpaşa Belediyespor Bayan Hentbol Takımı, büyük finalde ilk maçını yarın Antalya'da oynuyor. Geçen hafta içerisinde Türkiye Kupası ile Süper Lig şampiyonluğunu elde eden Muratpaşa Belediyespor Bayan Hentbol Takımı, gözünü Challenge Kupası'na dikti.

Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Süleyman Evcilmen, sporcu kızların Antalya ve Türkiye'nin gururu olduklarını söyleyerek, "Bayan hentbolunda iki kupa kazanan sporcularımız, takım sporlarında Antalya spor tarihinde bir ilke imza attı. Şimdi, Türkiye tarihinde bir ilki yaşamak istiyoruz. Geçen yıl ilk kez katıldığımız Challenge Kupası'nda final oynama başarısını göstermiş, Avrupa ikincisi olmuştuk. Bu yıl yine Avrupa Kupası'nda final oynuyoruz. Bu başarının tesadüf olmadığını herkese gösterdik. Bu kupayı bu yıl kazanacağımıza inancımız tam. Sporcularımızı ve teknik heyetimizi, bizleri gururlandırdıkları ve başarıları için kutluyorum" diye konuştu.

Takımın performans ve motivasyonunun çok yüksek olduğunu belirten Başkan Evcilmen, "Avrupa Kupası'nın ucunu tuttuk. Burada rakibimizi farklı skorla yeneceğimize inancımız tam. Pazar günü sahada kenetlenmiş bir takım, tribünde bizleri destekleyen binlerce taraftar olacak" dedi. Antrenör Birol Ünsal da tüm Antalyalıları ve sporseverleri maça davet etti.

Yarın Süleyman Evcilmen Spor Salonu'nda saat 15.00'de oynanacak karşılaşmayı, Romanya'dan Diana-Carmen Florescu ve Anamaria Duta hakem ikilisi yönetecek.