186 sporcunun mücadele ettiği etap Turgutreis Meydanı'nda sona ererken, 6 bisikletçi son 20 kilometrede arkadaki gruba yaklaşık 7 kilometre fark attı. Öndeki grupta yer alan Corrado 4.50.25’lik derecesiyle birinciliği elde ederken, SaxoBank takımından Jonas Jorgansen 4.51.05 ile ikinci, Europcar takımından Jerome Cousin ise 4.51.05 ile üçüncü sırayı aldı. Konya Torku Şekerspor takımının Bulgar pedalı İvalio Gabrovski genel klasmanda liderliğini korudu.

Etapta dereceye giren sporculara ödüllerini Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu verdi. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu yarın 179 kilometrelik Bodrum-Kuşadası etabı ile devam edecek.

Bu arada Bodrum Anadolu Lisesi öğrencilerinin öğretmenleri ile birlikte 2500 yıllık Antik Tiyatro'nun merdivenlerinde dev Türk bayrağı açtığı yarışmanın Bodrum geçişini ilçede bulunan turistler de ilgi ile izledi. Antik Tiyatro ve Bodrum Kalesi manzaralı bisiklet yarışı görenleri hayran bıraktı.