LİZBON’DA MÜTHİŞ GECE

UEFA Avrupa Ligi'ndeki gururumuz Fenerbahçe, Kadıköy'de 1-0 yendiği Benfica karşısına final için çıkıyor



Rekor günü

Fenerbahçe, Benfica karşılaşmasıyla bir sezonda Avrupa’da en fazla maça çıkan Türk takımı olarak rekor kıracak. Bu sezon Avrupa’da 17 maç yapan sarı-lacivertliler, 18. sınavını Benfica önünde verecek. Fenerbahçe böylece Galatasaray’ın 1999-2000 sezonunda elde ettiği 17 maçlık rekoru geride bırakacak. Aykut Kocaman da bir sezonda Avrupa’da en fazla maça çıkan Türk teknik direktör unvanını Fatih Terim’in elinden alacak.

10. zafer için
Benfica’yı yenmesi halinde Fenerbahçe, Avrupa kupalarında bir sezonda en fazla kazanan Türk takımı olacak. Şampiyonlar Ligi ön eleme turları ve UEFA Ligi’nde 17 maça çıkan sarı-lacivertliler, 9 galibiyet, 6 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Galatasaray, UEFA Kupası’nı kazandığı 1999-2000 sezonunda toplam 17 Avrupa kupası maçı oynarken 9 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 yenilgi elde etmişti. 2010-11 sezonunda Avrupa’da 14 maç oynayan Beşiktaş ise 9 galibiyet, 2 beraberlik, 3 yenilgi almıştı.

Son karar Salih

Portekiz’e salı gecesi giderek kampa giren Fenerbahçe, Benfica maçının son çalışmasını dün akşam yaptı. Sarı-lacivertli futbolcular, Luz Stadı’nda gerçekleştirilen ve sadece ilk 15 dakikası basına açık olan antrenmanda ısınma hareketlerinden sonra maçın taktiği üzerinde durdu. Teknik Direktör Aykut Kocaman’ın çalışma boyunca oyuncularına özellikle takım savunması konusunda uyarılarda bulunduğu ifade edildi.
Kocaman, Benfica karşısında sahaya süreceği 11’i de belirledi. Sarı-lacivertli hoca, Kayserispor maçında kadroya almadığı Salih Uçan’a bugün 11’de forma verecek. Mehmet Topal’ın cezalı, Meireles’in sakat olması nedeniyle orta sahada sıkıntı yaşayan Aykut Kocaman, Salih ile Mehmet Topuz arasındaki tercihini genç oyuncudan yana kullanma kararı aldı. Kocaman, orta alanda ise Cristian Baroni-Selçuk Şahin ikilisini görevlendirecek.

Cristian ve Selçuk