Kayserispor Tesisleri’nde gazetecilerle sohbet eden Şota Arveladze, yeni sezonla ilgili hazırlıklarını, eksiklerini ve hedeflerini anlatırken şöyle konuştu:

"Tüm futbolcularımız sağlık kontrolünden geçti, 4-5 gündür kendi tesislerimizde çalışıyoruz. Şu anda bir sıkıntı görünmüyor. Teknik direktör ve futbolcu için hazırlık döneminde fazla sıkıntı olmaz. Çünkü futbolcu kart görmez, cezalı olmaz, tribüne çıkmaz. Burada yapılan hazırlıkların yararını lig başladığında görürüz. Hazırlık maçlarıyla eksiklerimizi giderip, sezona hazır girmeyi amaçlıyoruz."

Kayserispor’un sağ kanatta alternatifinin olmadığını, ayrıca bir de stoper almak istekilerini ifade eden Sota, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AMRABAT OLMADAN OYNAYABİLİRİZ"

"10 Numara konusunda sıkıntımız yok. Cleyton bu bölgede oynayabilir. Cangele’den 2 yıldır yararlanamıyorduk. O da bu sezon hazır olacak. Furkan da 10 numara için farklı bir alternatif. 10 numara sıkıntısı yaşamayız. Amrabat bizimle olmayı kendisi isteyecek. İstemezse başarılı olması mümkün deği. Kalacak mı, gidecek mi kararı kendisi verecek. Ambarat Kayserispor için önemli bir futbolcu ama gelmek istemezse, alternatifimiz var, sorun yaşamayız."

Ömer Şimanoğlu’nun iki sezon önce patlama yaptığını son derece iyi maçlar çıkarttığını ancak, kendi döneminde çok şans vermesini karşın bir türlü bunu tekrarlayamadığını anımsatan Şota şöyle dedi:

"Ömer Şişmanoğlu, bizin dönemimizde ne yazık ki başarılı olamadı. Onu yeniden döndürmeyi, o patlamayı yapmasını sağlamayı beceremedim. Sürekli konuştum. Ama onun da çaba göstermesi gerekir. Ne yazık ki olmadı. Ben onun yerine koşamam, ya da gol atamam. (Atsam zaten oynardım). Ömer’le bir kez daha konuşacağım. Kararını kendisi verecek. Ya kalıp eski günlerine dönmeyi seçecek. Ya da ayrılacak."


DÖ(OE/AÖ) FOTOĞRAF