Kardemir Karabükspor ligde kalmasını garantileyerek rahat bir nefes aldı. İki günlük iznin ardından bugün Mersin İdmanyurdu maçı hazırlıklarına başladı. Mersin maçında sakat olan kaleci Tomiç, Shelton ve Şenol ile cezalı olan Jahic forma giyemeyecek.

Ligde kalacaklarını inandıklarını, bunu da başardıklarını söyleyen Nevzat Şahin, "Herkesin düştü gözüyle baktığı Karabükspor ligin bitimine iki hafta kala ligde kalmayı garantiledi. Biz, teknik heyetimiz, futbolcularımız inandı. Bu ligde kalacağımızı her zaman söyledik. Allah bizi mahcup etmedi. Ligde kaldık. Çok mutluyuz" dedi.

Önümüzdeki yeni sezonun çalışmalarının hızlandırdıklarını belirten Şahin, "Futbolda dün yok, bugün var. O yüzden bunun bilincinde hareket ederek edindiğimiz tecrübelerle inşallah daha iyi günlere geleceğiz. Şehrimizi yeni sezonda en iyi bir şekilde temsil etmek istiyoruz" diye konuştu. Kaleci Tomiç'in sakatlığının kendisini çok üzdüğünü söyleyen Şahin, şöyle konuştu:

"Tomiç'in sakatlığı ciddi. Omuzunda bir kırık var. Bize söylenen kalecimizin 5 aylık bir sakatlık sürecinin olacağı. Kalecimizin en kısa zamanda iyileşmesi için nerede imkanlar varsa araştırıyoruz. Shelton'un adale sakatlığı var. Onun da sakatlığının iyileşme sürecinin 2-3 hafta olduğu söylendi"

Şahin ligin sona ermediğini ifade ederek, "Daha önümüzde kazanılması gereken iki maç var. Elimizden gelen bütün gayreti göstererek bu ligi en iyi yerde bitirmeye çalışacağız. Mersin İdmanyurdu karşılaşmasından en iyi neticeyle şehrimeze dönmek istiyoruz" dedi.

Ziraat Türkiye Kupası'nda da iddialı olduklarını açıklayan Şahin, camialarına ilkleri yaşatmak istediklerini, bunun için de ellerinden gelen her türlü çabayı göstereceklerini belirtti.



BD(MÇ/Aİ)