Geçmişi binlerce yıl öteye uzanan bir medeniyet olan ve 104 yıldır sporun gelişmesine katkıda bulunan Milli Olimpiyat Komitesi ve geniş çaplı ekonomik ve sosyal reformların ardından Türkiye artık Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Önceki adaylık süreçlerinde sergilenmiş olan arzuya bugün artık kararlılık ve kapasite de eklenirken, Türkiye için eşsiz bu olay heyecan yaratmaya başladı.

Başbakanlığın da titizlikle üzerinde durduğu olimpiyatlar için Spor Bakanlığı her imkanı seferber etti.

İstanbul'daki tesisler, statlar ve ulaşım; tarihinde ilk kez oylama ile sınıfı geçerken, bu andan itibaren Türkiye'yi büyük bir heyecan sardı.

Mayıs ayında alınan yeterlilik belgesindan sonra geceyi gündüze katan ekip en ince ayrıntısına kadar her detayı göz önünde bulunduruyor.

RIO 2016'YI KAZANDIRAN EKİPTEN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜ ŞİMDİ İSTANBUL İÇİN ÇALIŞIYOR

Rio'nun 2016'yı almasından sonra bu başarıda katkısı olan uzmanlardan büyük bir bölümü şimdi İstanbul için çalışıyor.

Bir Türk, 2 de yabancı firma 3'lü konsorsiyum kurdu ve bu tarihi olay için yoğun mesai harcıyor.

70 kişilik ekip hergün olimpiyat evinde toplanıyor ve adaylık kitapçığı hazırlıyor. Tesisler geziliyor, havadan da incelemeler yapılıyor.

Olimpiyat Komitesi yakın bir zamanda son durum ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapmayı planlıyor.

FUTURE SPONSORSHİP KATILIMCILARINA GÖRE 2020 OLİMPİYATLARI İSTANBUL'DA

%61 İSTANBUL, %21 TOKYO, %17 MADRİD

Türk spor endüstrisinin en geniş hizmet ağına sahip firması EuroasiaSports'un da destekçileri arasında yer aldığı Future Sponsorship, sona erdi. 28-29 Kasım tarihlerinde Fenerbahçe Ülker Arena'da gerçekleştirilen Avrupa'nın lider sponsorluk konferansında, dünya çapında spor, medya ve eğlence endüstrisinde yer alan hak sahipleri ile marka sahipleri ve ajansların üst düzey yöneticileri bir araya geldi. Future Sponsorship Konferansı son gününde katılımcılar arasında yapılan interaktif oylamada 2020 Olimpiyatları ev sahibi kim olur sorusuna katılımcıların %61'i İstanbul dedi. Diğer adaylardan Tokyo oyların %21'ini alırken Madrid %17 de kaldı.

Barcelona Kulübü Pazarlama Müdürü Laurent Colette ise 'İstanbul tam bir fırsatlar şehri. Birçok ülkenin sahip olmadığı potansiyele sahip. Spor sektöründe yapılan yatırımların artması ve bu şehrin konumu İstanbul'u önümüzdeki yıllarda dünya sporunda çok önemli yerlere getirebilir' şeklinde konuştu.

Konferasın ilk günü konuşan Euroleague CEO'su Jordi Bertomeu 'THY sahip olabileceğimiz en iyi sponsor. Sunduğumuz bütün projelere destek veriyorlar. Sosyal sorumluluk projelerinde, Londra'daki Fanzone kurulumunda hep yanımızdalar. Kesinlikle daha iyi bir sponsor bulabileceğimizi zannetmiyorum" dedi.

2012 Olimpiyatları'nın Londra'ya kazandırılması sürecinde de etkin bir şekilde yer alan London Olimpiyatları Ana Etkinlikler Müdürü Iain Edmondson 'Londra Olimpiyatlara ev sahibi olma hakkını kazandıktan sonra kültürel ve ekonomik anlamda çok büyük atılımlar kaydetti. 230 milyon poundluk yatırım, tesisleşme anlamında şehre önemli merkezler kazandırdı.'şeklinde konuştu.


UD(UD/FG)