-Mehmet Atak-

G.Saray Hamburg Derneği Başkanı Mehmet Günyar, futbol takımı kurulması ve diğer güncel konuların görüşülmesi amacıyla 53 kişiye SMS çekerek, kendilerini toplantıya davet etti. Ancak, bu çağrıya Behçet Algan, Abdulah Akar, Timur Dengiz, Kamuran Pelek, Esat Erverdi, Ziya Toprak , Murat Cingöz ve Cahit Balat gibi isimler olumlu cevap vererek, Gol Lounge salonundaki toplantıya iştirak ettiler.


Yapılan görüşmelerde, bir süre önce İstanbul'daki G. Saray Kulübü Başkanı Ünal Aysal ve bazı yöneticilerle yapılan bir toplantıda alınan prensip kararları doğrultusunda, Hamburg Amatör Futbol Ligi'inde top koşturacak bir takımın kurulması zaruretini dile getiren Behçet Algan, bu takımı kurmak için şahsen talipli olduğunu belirtti. Toplantıda Yönetim Kurulu üyelerinin çoğunluk teşkil etmediği konusunda Başkan Mehmet Günyar'ın uyarısına rağmen, Behçet Algan'ın ısrarları karşısında kendisine takımı kurma ve sponsorlar bulunması için çalışma yapması yetkisi verildi.

DÖRTLÜ TURNUVA SEZON SONUNDA

Henüz tasarı halinde olup, önümüzdeki haftalarda netlik kazanması beklenen 'Dörtlü Futbol Turnuvası' konusu da toplantının ayrı bir gündem maddesiydi. Behçet Algan'ın bu konudaki açıklamasına göre, Galatasaray ile HSV ve St. Pauli gibi 3 takıma ilaveten, zaman zaman değişimli olabilecek Fenerbahçe, Beşiktaş veya Trabzonspor takımlarından birinin de iştirakiyle Hamburg'da dörtlü futbol turnuvası düzenlenecek. Turnuva maçları muhtemelen sezon sonunda yapılacak.

G.SARAY DERNEĞİ'NİN KONGRESİ MART AYINDA


Başkan Mehmet Günyar, Yönetim Kurulu olarak bir iletişimsizlik ve dayanışma sorunu yaşadıklarını ve bundan dolayı da kimsenin itham edilemeyeceğini belirterek, 2013 yılı Mart ayında kongreye gidilerek, yeni bir yönetimin seçilmesi şartını ortaya koydu. Bu teklif bazı üyelerce de benimsenirken, kimi üyeler de daha erken bir tarihte seçime gidilmesinin daha yararlı olacağını dile getirdiler.