Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, “Kick boks tarihinde ilk kez gençlerde böyle büyük bir başarıyı elde ediyoruz. Bunda Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç'ın büyük payı var. Ödülleri ona armağan ediyoruz" dedi.

66 ülkeden 1750 sporcunun katıldığı şampiyonada Türkiye'den 48 sporcu mücadele etti. Kafile başkanlığını Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı'nın yaptığı Türk Milli Takımı'nda, 54 kiloda Abdülhamit Erol (İstanbul), 56 kiloda Nagihan Kalyoncu (Trabzon), 60 kiloda Seda Yıldırım (Antalya), 65 kiloda Elif Turan (Iğdır), 70 kiloda Betülnur Göçmen (Ankara) birinci olarak İstiklal Marşı'nı dinletti.

Türkiye'nin Rusya'nın ardından takım ikincisi olmasını 'büyük başarı' olarak nitelendiren Kick Boks Federasyonu Başkanı Kayıcı, “Kick boks tarihinde ilk kez gençlerde böyle büyük bir başarı elde ediyoruz. Bunda Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç'ın büyük payı var. Çünkü şampiyona öncesinde bakanımız talimat vererek, tam takım halinde organizasyona gitmemizi istemişti. Bu başarıyı kendisine ve milletimize armağan ediyoruz" diye konuştu.

Kafilenin bugün Türkiye'ye döneceğini ve yarından itibaren başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay'ı ziyaret edeceğini sözlerine ekleyen Salim Kayıcı, sporcuların bakanlık ödül yönetmeliğinden de yararlanacaklarını kaydetti.

Avrupa Büyükler Kick Boks Şampiyonası'nın ise ilk kez Türkiye'de 28 Ekim- 3 Kasım tarihleri arasında Ankara'da yapılacağı belirtildi.