Gaziantepspor kulübü oyuncularını, Medical Park Gaziantep Hastanesi'ne gelişlerinde Genel Koordinatör Hayrullah Kubba, Başhekim Yardımcısı Dr. Suat Özerbaş ve Genel Müdür yardımcısı Cüneyt Saraçoğlu karşıladı.

Teknik direktör Hikmet Karaman ve yardımcılarının da katıldığı sağlık kontrolünde futbolcuların morallerinin yüksek olduğu ve yeni sezon için hırslı oldukları görüldü. Herhangi bir sağlık sorununa rastlanmayan kırmızı siyahlı takımın teknik direktörü Hikmet Karaman, "Oyuncu ve teknik kadrodan oluşan 40 kişilik ekip rutin sağlık kontrolünden geçirildi. Yapılan incelemelerde oyuncularımız gayet sağlıklı çıktı" dedi.

Avrupa Şampiyonası'nı izlemesiyle ilgili bazı eleştiriler olduğunu ifade eden Hikmet Karaman, "Bir aylık Avrupa Şampiyonası benim daha önceden planladığım bir şeydi. Ama bu şampiyona ekonomik olarak hiç bir maddi gelir elde etmeden devam ettiğim bir turnuva oldu. Oradan bir para alıp da turnuvada yorumculuk yapmadım. Aslında Türkiye'de bakış açısı biri pencereden bakıyor çamuru görüyor, diğeri bakınca yeşillik ormanı görüyor. İçimizde çamuru görenler var. Çamur adamlar var. Aradaki fark bu. Avrupa şampiyonası futbola ne getirecek ? Şampiyonlar liginde de önemli maçlar seyrettim. Takımların geneli tek formayla 4-2-3-1 sisteminde sahaya yayılan taktik anlamda buradan varyasyon üreten oyun anlayışı sergiliyorlardı. Ben de Avrupa Şampiyonası'nı yerinde izleyerek bu gelişmelere yakından tanık oldum. Çok önemli bilgiler edindim. Bunu Gaziantepspor için kullanacağım. UEFA Polonya ile Ukrayna'nın şampiyonasını yapıp Türkiye'ye böyle şampiyona vermediği zaman demek ki bu ortada politik bir takım şeylerin döndüğünün işaretidir. Orada organizasyon açısından da çok bozukluklarla karşılaştık. Bu izlenimlerimizi Gaziantepspor Kulübü'ne, oyuncularımıza mutlaka yansıtacağız ve geçen yılki çıtanın üzerine mutlaka çıkmamız gerekiyor. Dolayısıyla son derece geliştirici, önemli bir turnuva oldu" diye konuştu.

Bir süre önce cezaevine giren Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl ve Asbaşkan Mehmet Kızıl ile diğer kişilerin tahliyesinin sevindirici olduğunu kaydeden Karaman, "Bundan sonraki süreçte akıllı işler yapıp önce futbol takımı olarak hareket etmeliyiz. Neticede şampiyonluk, UEFA kupaları, şampiyonlar ligi bekliyorlar ama önce bir futbol takımı olmamız gerekiyor. Futbolu doğru şekilde sahaya yansıtmamız gerekiyor. Geçen yıl da bunlar üzerinde konuşmuştuk. Geçen yıl öğrendiklerimizin üzerine koyarak devam etmemiz gerekiyor. Önce birinci etap kampını burada yapıp, Avusturya'da kampa devam edeceğiz. 29 Temmuz'da Fiorentina gibi takımlarla maç yapacağız. Araya bir kaç maç daha girecek. Kayserispor ve Sivasspor da bizim olduğumuz bölgede kamp yapacağı için onlarla da maç düşünüyoruz. Transferlerle ilgili zamanımız var, acele etmiyoruz. Dany önemli bir futbolcuydu. Mutlaka yeri doldurulacaktır. O süreçte başkanımızın içeride olması Galatasaray'ın bu konuda ısrarcı olması Dany'nin transferine neden olmuştur. Ama mutlaka o mevkide önemli oyuncularımız var. Geçen yıl oynamayıp, performansını yükselteceğimiz, bundan sonra transfer edeceğimiz oyuncular var. Herkes rahat, sakin olsun. Gaziantep ve taraftarlarımızın geçen yıldan daha büyük bir desteğiyle lige başlayacağımızı umut ediyorum" diye konuştu.

Sağlık kontrolü sonrasında toplantı salonuna inen Teknik direktör Hikmet Karaman'a Medical Park Gaziantep Hastanesi Genel Koordinatörü Hayrullah Kubba tarafından çiçek verildi. Karaman, sağlık sponsorluğunu üstlenen Medical Park Gaziantep Hastanesi yönetimine teşekkür etti. Medical Park Gaziantep Hastanesi Genel Koordinatörü Hayrullah Kubba ise, "Biz Medical Park Hastaneler Grubu olarak geçen sezon olduğu gibi bu sezon da Gaziantepspor'un sağlık sponsorluğunu üstlenmiş bulunuyoruz. Geçtiğimiz sezon, dönem ortasında takıma katılarak muhteşem bir performans sergileyen Hikmet Hocamızı göstermiş olduğu özveri ve gayretlerinden dolayı kutluyorum. Medical Park Hastaneler Grubu olarak onların yanında olmaya devam edeceğiz, tüm Gaziantepspor'lu oyuncularımızın başarılı bir sezon geçirmelerini temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Sağlık kontrollerinin ardından kahvaltılarını yapan futbolcular, toplu fotoğraf çektirdikten sonra hastaneden ayrıldı.