Kulüp yönetime yönelik 2 Nisan'da 6 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan Başkan İbrahim Kızıl, Asbaşkan Mehmet Kızıl, yönetim kurulu üyeleri, kulüp çalışanları ve Kızıl Grubu çalışanlarının da aralarında bulunduğu 22 kişi gözaltına alınmıştı. Başkan İbrahim Kızıl ile Asbaşkan Mehmet Kızıl'ın da aralarında bulunduğu 15 kişi tutuklanmış, 7 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Başkan İbrahim Kızıl'ın da aralarında bulunduğu 7 yönetici, geçici olarak kulüpteki görevlerinden uzaklaştırılmıştı. 15 Haziran 2012'de sanıklardan 15'i Gaziantep 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

İkinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün devam eden duruşmaya Başkan İbrahim Kızıl'da katıldı. Mahkeme, duruşmaya müdahil olarak katılmak isteyen Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdullah Sabri Kocaman'ın isteğini reddederken İbrahim Kızıl hakkında kulüp yöneticiliği tedbir kararını kaldırdı. Böylece İbrahim Kızıl'a yeniden Gaziantepspor Başkanlığı yolu açıldı. Mahkeme Kızıl'ın da aralarında bulunduğu 15 sanığa yurt dışına çıkma yasağı koyup duruşmayı erteledi. Bu karara göre İbrahim Kızıl'a bundan sonra yapılacak kongre başkanlık yolu açıldı.

Duruşma sonrası bir açıklama yapan Başkan İbrahim Kızıl, şunları söyledi:

"Vicdanen rahatım, kimlerin yaptığını da çok iyi biliyorum. Tamamen bu iş kıskanma, çekememe olayıdır ve tamamen beni kamuoyunda rencide etmek, küçük düşürmek için bu olay başıma getirildi. Benim hayatta bütün servetim, onurum ve şahsiyetimdir. Para pul herkes de olur ama onur şahsiyet herkes de olmaz. Benim mesleğim işim gücüm futbol değil. Biz işadamıyız. Biz ekmeğimiz için, çoluk çocuğumuzun rızkı için sorumluluk taşıyan, çalışan insanlarız. Belli bir yere geldiğiniz zaman bazen böyle sosyal görevler de alabiliyorsun. Sorumluluktan kaçamıyorsun. Benim bu kulübün başına nasıl geldiğimi herkes biliyor zaten. Ama şeref, onur, gurur duyuyorum Gaziantepspor başkanı olduğum için. Bu işe bizi zorla soktular. Parmağımızı derken elimizi de kaptırdık. Öyle kaldık. Beraber şu an devam ettiğimiz yönetici arkadaşlarımızla Gaziantepspor için, şehrin isminin daha güzel yerlere gitmesi için ne katkı gerekiyorsa yine vereceğiz. Arkadaşlarla el birliğiyle inşallah nereye kadar kısmetse gideceğiz."


MB(AK/BK/AÖ) FOTOĞRAF