Kopenhag'da çıkan olaylar sonrası Danimarka polisi tarafından 3 ultrAslan Avrupa üyesinin nöbetçi mahkeme tarafından gözaltına alınmaları ve tutuklu olarak yargılanmaları dün, İstanbul Danimarka başkonsolosluğu önüne bırakılan siyah çelenkle protesto edildi.

Kopenhag'daki iki haftadır gözaltında bulunan Galatasaraylı Ali, Mehmet ve Cihan'la dayanışmak ve onların serbest bırakılmaları için İstanbul'da başlatılan protesto, Avrupa Galatasaraylılar tarafından yarın (Pazartesi) Avrupa'nın 16 ilinde Danimarka dış temsilcilkleri önündeki (saat 16.00) eş zamanlı olarak siyah çelenkli protestolarla devam edecek.

ultrAslan Avrupa Koordinatörlüğü konuya yönelik bir açıklama yaptı.  İlker Sezgin ve İbrahim Bayram imzasıyla yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:



"Kardeşlerimizin adil olmayan bu koşullarda cezaevinde tutulması bizleri fazlasıyla rahatsız etmektedir. Bu süreçte yaşanan skandalların bir an önce sona erdirilmesi için kardeşlerimizin insan haklarına ve AB normlarına uygun yargılanmaları gerekmektedir. 

Kardeşlerimiz Ali (Frankfurt), Mehmet (Frankfurt) ve Cihan (Hollanda) asla yalnız değildir. Dünyadaki tüm ultrAslan mensupları kendilerine yönelik bu haksızlığa tepkilerini en yüksek perdeden göstermektedir. ultrAslan’ın 16 Kasım’da Danimarka’nın İstanbul konsolosuğu ile başlatmış olduğu siyah çelenk protestosu 18 Kasım’da saat 16:00’da eşzamanlı olarak Avrupa’nın bir çok kentlerindeki Danimarka konsoloslukları ve elçilikleriyle devam edecektir. Siyah çelenk bırakmanın yanısıra bir basın bildirisi okunarak dağıtılacaktır."

18.11.2013 Pazartesi günü saat 16.00 da aşağıdaki illerde bulunan temsilcilkler önünde siyah çelenkli protesto yapılacaktır.

Berlin - Danimarka Berlin Büyükelçiliği
Viyana - Danimarka Viyana Büyükelçiliği
Londra - Danimarka Londra Büyükelçiliği (yerel saat 15:00'de)
Brüksel - Danimarka Brüksel Büyükelçiliği
Dublin - Danimarka Dublin Büyükelçiliği
Den Haag - Danimarka Den Haag Büyükelçiliği
Varşova - Danimarka Varşova Büyükelçiliği
Moskova - Danimarka Moskova Büyükelçiliği 

Strasbourg - Danimarka Strasbourg Konsolosluğu
Lyon - Danimarka Lyon Konsolosluğu
Zürich - Danimarka Zürich Konsolosluğu
Nürnberg - Danimarka Nürnberg Konsolosluğu
Hamburg - Danimarka Hamburg Konsolosluğu
Frankfurt - Danimarka Frankfurt Konsolosluğu
Stuttgart - Danimarka Stuttgart Konsolosluğu
Köln - Danimarka Köln Konsolosluğu