Türkiye'yi Avrupa'da temsil eden Trabzonspor'un teşvik pirimi vermekle, Beşiktaş'ın da şikeyle suçlandığı hatırlatılan fakslarda, G.Saray'ın kayıp 1 milyon dolar davasına da vurgu yapılırken, UEFA'nın 2005-2006 sezonu ile ilgili bu soruşturmaya karşı takınacağı tavrı merak edildiği vurgulandı. UEFA Başkanı Michel Platini'ye hitaben yazılan mektupta şu ifadeler yer aldı: 'Monsieur Platini'nin dikkatine, Türkiye'de, Fenerbahçe Başkanının 03 Temmuz 2011 tarihinden beri tutuklu bulunduğu 'temiz kramponlar' operasyonu tamamen siyasi bir operasyondur. Türkiye'de gazeteciler dahil muhaliflerini sindirmek isteyen bir klik tarafından yürütülmektedir. Eğer bu soruşturmaya güveniyorsanız, Türkiye'yi avrupa seviyesinde temsil etmiş iki kulüpten biri olan Trabzonspor'un, Fenerbahçe'nin rakiplerine teşvik primi vermekle, Beşiktaş'ın da şikeyle suçlandığını size hatırlatmak isteriz.

Bir başka hatırlatmak istediğimiz husus ise Fenerbahçe'nin şampiyonluğu 2006'da ve 2010'da iki kez son maçtaki şüpheli gelişmeler üzerine kaybettiğidir. 2006 yılında şampiyonluğu Galatasaray kazanmıştır. Bugüne kadar bu şüpheleri aydınlatmak için hiçbir soruşturma yürütülmemiş olmasına karşın geçtiğimiz ay oldukça şüpheli bir mektup bir gazetecinin şahitliği üzerine ortaya çıkmıştır.

Bu mektup 2006 sezonun sonunda Galatasaray'ın sportif direktörü Bülent Tulun'dan ve Asbaşkan Adnan Polat 'a gönderilmiş. Mektupta Bülent Tulun, Adnan Polat'a şöyle yazıyor: 'Umarım 2006 Mayıs ayında sizin şoförünüzün kulüpten aldığı 1 milyon 500 bin dolar para da kulübün menfaatleri doğrultusunda kullanılmıştır.' Galatasaray'ın yakın zamanda hesapları incelenmiş ve 2005-2006 sezonunun sonuna dair anormallikler bulunmuştur. 1 milyon dolarlık bir meblağ Galatasaray Kulübü'nün kasasından kaybolmuş gözükmektedir.

Son gün şampiyonluğunu ilan etmek için Denizlispor'un iyi performans göstermesine muhtaç olan Galatasaray'ın, Denizlispor-Fenerbahçe maçında Denizlispor oyuncularına teşvik primi gönderdiği sanılmaktadır. Mahkeme görevi kötüye kullanmakla suçlanan Adnan Polat aleyhindeki bu iddianameyi kabul etmiştir. Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Liginden men edildiğini ve Galatasaray'ın şampiyon sıfatıyla 2006 yılında bu lige alındığını hatırlatırız.

Bu da soruşturmanın Avrupa düzeyindeki futbolu da ilgilendirdiğini gösterir. Şike Avrupa seviyesindeki karşılaşmaları etkilediğinde UEFA'nın duruma müdahale ettiğini biliyoruz. UEFA'nın 2005-2006 sezonu ile ilgili bu soruşturmaya karşı takınacağı tavrı merak ediyoruz. Son olarak, Başkanımız Aziz Yıldırım'ın 2007 yılında size gönderdigi 3 mektubun akibeti ne oldu? Lütfen güncel gelişmeleri göz önüne alarak bir kez daha okuyunuz.' 



UD (RT)