FIFA'nın İsviçre'nin Zürih kentinde bulunan genel merkezinde gerçekleşen zirve sonrası DHA'nın sorularını yanıtlayan Şenes Erzik, söz konusu organizasyonla ilgili süren hazırlıkları değerlendirdi. Türkiye'nin büyük bir hızla bu organizasyona hazırlandığına değinen Erzik, "Bu turnuvalarda edindiğim deneyim, seyirci unsuru çok önemli. Sadece futbolcular değil onları yönetenler, hakemler açısından da büyük bir hazırlık oluyor geleceğe. Futbolu yönetenleri de görme olanağınız oluyor. Demek ki stadyumları doldurmak lazım. Doldurmak, geleceği görmekle eş değer. O halde çok önemli unsur seyirci" diye konuştu.

Organizasyonla ilgili reklam kampanyalarının öneminin de altını çizen Erzik, "Bunu topluma iyi anlatmak lazım ki gençler bu turnuvayla ilgilensinler. Geleceğin büyük beklentiler içinde olan futbolcularını görsünler. Onların ülkemize gelmeleri kolay değil, tam 24 takım" dedi.

Gerek ulaşım gerekse de konaklama tesisleri yönünden Türkiye'nin problemi olmadığını vurgulayan Erzik, "Bu kupa, Dünya Kupası'ndan sonraki en önemli organizasyon. Sadece Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığımız için değil, birçok büyük organizasyon için hazırlık olacak" diye sözlerini sürdürdü.

FIFA'nın bu kupaya çok önem verdiğinin üzerinde de duran Erzik, "Dolayısıyla tüm hazırlıklar o yönde yapılmalı ve yapılıyor da. 25 stat inşa ediliyor" dedi.


EÇ(GH/FG)