Eksiğim çok

Fenerbahçe ve U 20 Milli Takımı’nın gözbebeği, her kesimden büyük övgüler alsa da tam kapasiteye ulaşamadığını belirtti, “A Milli Takım için henüz erken olduğunu düşünüyorum. İnsanların beni orada görmek istemesi gurur verici olsa da daha zamanı var. Hedefim eksiklerimi kapamak, iyi yönlerimi üst seviyeye çıkarmak” dedi



Sezon başında Fenerbahçe’ye transfer olan ve daha ilk sezonunda adından söz ettirmeyi başaran Salih Uçan son günlerde taraflı tarafsız tüm futbolseverlerin hayranlığını kazanan bir isim...

Herkes bu genç oyuncuyu konuşuyor, övgülerin sonu gelmiyor... Türk Futbolu’nun yeni starı olarak vitrine konan Salih ise adımlarını özenle seçiyor, uzatılan mikrofonlara yaşından büyük bir olgunlukta cevaplar vererek kalitesinin sadece yeşil saha ile sınırlı olmadığını kanıtlıyor... İşte Türkiye’nin en popüler ismini U 19 Milli Takım’ı kampında bulduk, hem geleceğini, hem hedeflerini konuştuk.

‘Daha gelişmeliyim’
Salih ile sohbetimize milli takımlardan girdik... Haziran ayında Türkiye’de organize edilecek U 20 Dünya Kupası’nda ortaya koyacağı performans şimdiden merak edilen 18 yaşındaki oyuncuya, “Neden A Milli Takım’da değilsin?” sorusunu yönelttik.
“A Milli Takım’ın benim için erken olduğunu düşünüyorum. Çünkü daha çok eksiğim var. Emre ağabey benim yaşlarımda o formayı giymeyi başarmıştı. Ama bu özel ve zor bir durum. Şöyle kendime baktığımda tam kapasiteme ulaşamadım. Orası için biraz daha zamanım var. Fizik olarak gelişmeliyim. Bunun için ekstra idmanlar yapıyorum. Daha önce de söylediğim gibi şut özelliğim var ve Antalya maçında bunu gösterdim. Ama daha iyi olabilirim. Önümüzdeki bir yıllık dönemde hocalarımın da yönlendirmesiyle eksiklerimi kapatmak, iyi yönlerimi en üst seviyeye çıkarmak için daha fazla çalışacağım. Ama insanların şimdiden beni A Milli Takım’da görmek istemesi gurur verici.”


Kampın gözbebeği
‘Emre ağabey idolüm’

Aykut Kocaman son dönemlerde Salih’e olan ilgiden biraz endişe duysa da genç oyuncu bu durumu normal karşılıyor ve “Çok büyük bir kulüpte oynayınca popülaritenin de fazla olması doğal. İnsanlar hem olumlu, hem de olumsuz şeyler mutlaka söyleyecektir. Bunlara fazla takılmamak gerek. Ben sadece işime odaklandım” ifadelerini kullanıyor.
Chelsea’nin orta sahadaki yıldızı Lampard’ı çok beğendiğini, kaptan Emre Belözoğlu’nu ise kendisine örnek aldığını kaydeden genç oyuncu şöyle devam etti;
“Arkadaşlarım ve takım içindeki bazı ağabeylerim tarafından Lampard’a çok benzetiliyorum. Çevremden de bu tip yorumlar geliyor. Bu hoş bir durum tabii. Açıkcası ben de özel olarak Lampard’ın maçlarını izliyorum. Nasıl oynadığını, neler yaptığını dikkatli izliyorum. Ama örnek aldığım ya da idolüm diyebileceğim bir isim varsa o da Emre ağabeydir. Bana çok büyük katkıları var. Sürekli yardımcı oluyor, tecrübelerini aktarıyor. Benim daha iyi olabilmem için elinden geleni yapıyor diyebilirim. Bende emeği çok.”

Genç yıldızın son dönemlerdeki çıkışını milli takımdaki arkadaşları da takdirle karşılıyor. Ay-yıldızlı ekibin şu an gözbebeği durumundaki Salih’in performansının tüm gençlere örnek olduğunu kaydeden Okay Yokuşlu, “Salih’i biz de büyük bir keyifle izliyoruz. Ve yakın bir gelecekte Türk Futbolu’na damga vuracağını düşünüyoruz. Davranışları, insanlığı ve güler yüzüyle herkesin sevgi ve saygı duyduğu bir isim” dedi.

Alex üzüntüsü
Salih oynadığı her maçtan sonra kendisini twitter üzerinden kutlayan hatta Plzen karşılaşmasındaki performansı için “Salinho” yakıştırmasında bulunan Alex de Souza için de özel bir parantez açıyor. Genç yıldız, “Beni sürekli takip etmesi, her fırsatta tebrik etmesi mutluluk verici. Kendisiyle çok uzun beraber olma şansı bulamadım. Kalsaydı Alex’ten daha fazla şeyler öğrenebilirdim. Yine de birlikte olduğumuz dönem içinde ilgisini hiç eksik etmedi. Hep yol gösterdi” ifadelerini kullandı.