Geçtiğimiz yıl Dubai Grand Prix'de üçüncülük elde eden ve bu sene yeniden podyumda yer almak için sezon boyunca büyük mücadele veren Işıklar-Zabo Takımı yine bir başarıya imza attı. Uğur Işık ve Christian Zaborowski'den oluşan takım, 20-21 Aralık tarihlerinde gerçekleşen Class 1 Dünya Offshore Şampiyonası Abu Dabi Grand Prix'inde üçüncü oldu.

Şampiyonanın son ayağı olan Abu Dabi Grand Prix'inde favori takımlar arasında gösterilen Işıklar-Zabo Takımı, yarışa altıncı olarak başladı. İlk turda beşinciliğe ve yarışın yedinci turunda üçüncü sıraya yükselen Uğur Işık ve Christian Zaborowski ikilisi, yarışın sonuna kadar konumunu korudu. Yarışı ikincilikle tamamlayan Fendi Takımı ile kıyasıya rekabet içinde olan Işıklar-Zabo Takımı, defalarca Fendi Takımı'nı yakalamış olmasına rağmen, parkurların darlığı sebebiyle geçemedi. İki takımın sergilediği performans, yarışın son turlarında heyecanı en üst seviyelere taşıdı. Yarışta birinci sırayı "3 Victory - Dubai" takımı alırken, bitiş çizgisini birincinin 11,71 saniye ardından geçen Fendi Racing ikinci oldu. Işıklar - Zabo Takımı ise önlerindeki ekibin sadece 5,26 saniye gerisinde yarışı tamamlayarak üçüncülük kupasının sahibi oldu.

Bu arada Abu Dabi Büyükelçisi Şefik Vural Altay, Uğur Işık ve Işıklar-Zabo Takımı'nı desteklemek için yarış alanına geldi. Dereceye giren ekibi tebrik eden Altay, elde edilen başarıdan gurur ve mutluluk duyduğunu ifade etti. Uğur Işık, desteğinden ötürü Büyükelçi Altay'a teşekkür etti.


OS(OS/FG)