"PUAN ORTALAMASINI YAKALADIK"

Gözünü Süper Lig'e diken Çaykur Rizespor, deplasmanda Kartalspor ile oynayacağı maç için geri sayıma başladı. Sezona iyi başladıklarını ve ilk 6 maçta hedefledikleri puan ortalamasını yakaladıklarını ifade eden Engin Korukır, şöyle konuştu:

"HESABIMIZI YAPTIK"

"Son 10 yıla baktığımızda bu ligde 60 ile 67 puan aralığında puan toplayan takımlar hedeflerine ulaştı. Bu süre içinde sadece Bursaspor ile Kardemir Karabükspor, 70 puanın üstüne çıktı. Bunlar istisna. Biz Çaykur Rizespor olarak hesabımızı 65 ile 67 puan olarak yaptık. Bu noktaya varan takım hesaplarımıza göre Süper Lig’e adını yazdırır."

"İŞİ FİNAL MAÇLARINA BIRAKMAYACAĞIZ"

Bu sezonun kendi kariyeri için de çok önemli olduğunu vurgulayan Engin Korukır, şunları söyledi:

"Çaykur Rizespor, son iki yıldır Süper Lig’i final maçlarında kaçırdı. Bundan da gerekli dersler alındı. Dolayısıyla bu sezon daha tecrübeliyiz ve işimizi final maçlarına bırakmayacağız. Geçmişte yapılan hatalar bu yıl tekrarlanmayacak. Kartal'ı yenerek çıkışı sürdüreceğiz. Çaykurn Rizespor’u Süper Lig’e taşımak benim mesleki durumum açısından da büyük önem taşıyor."

KAPTAN FAHRİ:

Takım kaptanı Fahri Tatan ise Kartal karşılaşmasından da mutlaka 3 puan almaları gerektiğini belirtti. Boluspor maçında her 2 yarıda attıkları gollerle sonuca gittiklerini söyleyen Fahri, şöyle devam etti:

"Galibiyeti hak ettik. Şimdi önümüzde yine deplasmanda Kartal'la oynayacağımız zorlu bir karşılaşma daha var. Bu nedenle işi çok sıkı tutuyoruz. Güvencemiz İstanbul’daki taraftar avantajımız olacak. Taraftarımız İstanbul’da arkamızda olacak. Onlara bütünleşip 3 puanı almak istiyoruz. Üst üste 2'nci deplasman maçını da kazanmanın hesaplarını yaparak sahaya çıkacağız. Çünkü koltuktaki yerimizi sağlama alıp çıkışımızı sürdürmeliyiz."

SEZER:"GEÇEN YIL 2 MAÇI DA KAZANMIŞTIK"

Yeşil mavili takımın defans oyuncusu Sezer Özmen'de Kartal'la geçen sezon oynadıkları 2 maçı da kazandıklarını hatırlattı, "Güçlü rakibimize bu sezon da ayni tarifeyi uygulamak istiyoruz. Ama rakibimiz her sezon tehlikeli ve dikkat edilecek bir takım olmuştur. Bunu çok iyi biliyoruz" diye konuştu.

Çaykur Rizespor’un Mısırlı oyuncusu Hasson Hossan ise çok zor bir maç daha oynayacaklarını belirterek, "Görev verdiği taktirde elimden gelenin en iyisini yapacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın. 3 puan için savaşacağız. İstanbul'dan galibiyetle dönecekğimize inanıyorum" dedi.


MK(TM/AÖ)