Engin Korukır, Tavşanlı Linyitspor karşısında 10’uncu saniyede pozisyona girdiklerini, 7-0 bitebilecek ilk 45 dakikayı 3-0 önde tamamladıklarını söyledi. İlk yarı tempolu ve çok az top kaybı ile oynadıklarını vurgulayan Engin Korukır, şöyle konuştu:

"Bana göre en önemlisi budur. Bu tempolu oyunumuzu sürdüreceğiz. Tabii ikinci yarıda 3-0’ın verdiği bir yorgunluk oluştu. Bundan dolayı rakibin girdiği gol pozisyonu bizim hatamızdan kaynaklandı. Onun dışında rakibin girdiği net pozisyon yok. Bunlar olacaktır, futbolda her şey var. Önemli olan bizim bu tempomuzun sürmesidir. 3 haftada 8 gol atıp 3 gol yedik. O golleri de yemememiz lazımdı. Ama iyiye doğru bir gidiş var. Oyuncularımı canı gönülden tebrik ediyorum. Üstüne koyarak gideceğiz ve hedefimize ulaşacağız."

"TAKIMIN ÖZGÜVENİ GELİYOR"

Takımın özgüveninin yavaş yavaş geldiğini, güçlerinin de arttığını vurgulayan Engin Korukır, şöyle devam etti:

"Bu tempo ile istediğimiz ofansif futbola oyuncularımız da ayak uydurmak zorunda kalıyor. Antrenmanlarda yüklemeleri de iyi yapıyoruz. Ligde verilen milli maç arasında çalışmalarımız iyi geçti. Sporcularımlız, teknik heyetin ne istediğini anladı. Ofansif futbol olmadan eğer gol atmayı tesadüflere bırakırsanız ileride bu sıkıntı olur. Takımda bazı zafiyetler vardı. Bunu yüzde 20’lere indirdik. Sıfır seviyelerine indirerek hatasız oynayacağız. Her şey dört dörtlük değil ama dört üçlük olduk, diye düşünüyorum."

MISIRLI HASSAN’A ÖVGÜ

Çaykur Rizespor, yeni transferi Mısırlı orta saha oyuncusu 23 yaşındaki Hossam Hassan, ilk kez Tavşanlı Linyitspor karşısında forma giydi. Yaklaşık 35 dakikada sahada kalan Hassan, olumlu not aldı. Engin Korukır, kendileri ile iki kez antrenmana çıktıktan sonra Mısır milli takımına çağrılan Hossam Hassan’ın iyi bir oyuncu olduğunu belirtti, şöyle dedi:

"Normalde Hasan’ı değil Şahin’i oyuna sokmam gerekirdi. Ama arkadaşlarına alışması gerekiyordu. Hassan'ın oyuna girdikten sonra bir tane pas hatası yok. Kullandığı topların hepsini olumlu kullandı."

ÇETİN ŞOKU

Çaykur Rizespor’un sezon başında Gaziantepspor’dan transfer ettiği orta saha oyuncusu Çetin Güngör, Adana Demirspor maçında ön çapraz bağlarında yırtılma tespit edilince 2 haftalık tedavi sürecine alındı. Ancak durumu düzelmeyen Çetin'in kontrolünde ameliyat olmasına karar verildi. Hafta sonu İstanbul’da ameliyat olacak Çetin’in en az 6 ay sahalardan uzak kalacağı açıklandı.

Bu arada sakatlığı süren Kenan’ın takımla birlikte düz koşulara başladığı, ancak sakatlığının yeniden nüksettiği belirtildi. Kenan’ın en az iki hafta daha takımdaki yerini alamayacağı ifade edildi.

İZMİR YOLCULUĞU CUMA GÜNÜ

Engin Korukır nezaretinde Göztepe maçının hazırlıklarını başlayan Çaykur Rizespor’da antrenmana sakatlıkları bulunan Kenan ve Çetin katılmadı. Düz koşunun ardından kondisyon ağırlıklı çalışma yapan yeşil mavililer, çift kale maçla antrenmanı tamamladı. Çaykur Rizespor kafilesinin cuma günü öğle saatlerinde İzmir’e hareket edeceği bildirildi.

FUTBOLCULAR TARAFTARLARLA BULUŞACAK

Bu arada Çaykur Rizesporlu teknik heyet ve futbolcuların önümüzdeki haftadan itibaren ilçelere gideceği, çeşitli ziyaretlerde bulunarak taraftarlarıyla bir araya geleceği açıklandı.

STADYUMDAKİ KOLTUKLAR ONARILDI

Bu arada geçen sezon Çaykur Rizespor’un sahasında Akhisar Belediyespor’a 2-1 yenilerek Süper Lig'e direk çıkma şansını play off gruplarına bıraktığı karşılaşma sonrası çıkan olaylarda Rize Yeni Şehir Stadyumu'nun 1200 koltuğu kırılmıştı. Koltukların onarıldığı ve stadyumda koltuk eksiği kalmadığı açıklandı. Öte yandan Tavşanlı Linyitspor maçında tek olan bilet satışı noktası, taraftarın tepki göstermesi üzerine 4'e çıkarıldı.

SON 5 YIL AYNI BAŞLANGIÇ

Tarihinde ilk kez süper ligde üst üste 5 yıl mücadele ettikten sonra 2008 yılında küme düşen Çaykur Rizespor, 1’inci ligde 5’inci dönemine yine iyi bir başlangıç yaptı. Yeşil-mavililer 1’inci ligdeki ilk sezonu olan 2008-2009 sezonunun ilk 3 maçında 2 galibiyet 1 beraberlikle 7 puan toplamıştı. 2009-2010 ile 2010- 2011 sezonlarının ilk 3 maçında yine 7 puan alan yeşil-mavililer geçen sezonun ilk 3 maçında 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgiyle 4 puan toplayabilmişti. Çaykur Rizespor, 1’inci ligde son 4 yılın 3 sezonunda olduğu gibi 2012-2013 sezonunun ilk 3 maçından 7 puan alarak haftayı zirvede kapattı.


MK(TM/AÖ) FOTOĞRAF