DURUMLARI CİDDİ

Çaykur Rizespor’da sakatlıklar kervanına Çetin ve Jallow’dan sonra Uche Kalu ile Hakan Bektaşoğlu’da eklendi. Şanlıurfaspor maçında attığı golden sonra sakatlanan Uche Kalu ile orta saha oyuncusu Hakan’ın durumunun ciddi olduğu ortaya çıktı. Kalu ve Hakan'ın Ankaragücü maçında forma giyemeyeceği açıklandı.

İstanbul’a gidecek olan Kalu ve Hakan’ın MR’ının çekilmesindren sonra durumlardının belli olacağı bildirildi. Önceki hafta sakatlandığı için ilk yarıyı kapatan Jallow ‘un ardından Kalu’nun da sakatlanmasıyla Çaykur Rizespor'da forvet oyuncuu kalmadı. Yeşil mavililerde önceki haftalarda Kenan, Mesut ve Sezer'de sakatlanmıştı.

ATTIĞI GOLE SEVİNEMEDİ

Şanlıurfaspor karşısında 11’inci dakikada yaklaşık 30 metreden mükemmel bir gole imza atan ancak 20’inci dakikada sakatlanan Uche Kalu, attığı gole sevinemedi. Kalu, “Maça iyi başlamıştık. Attığım golle de öne geçmiştik. Ancak rakibin sert bir müdahalesi sonucu sakatlandım. Kısa sürede bu sakatlığı atlatarak yeniden takıma dönmek istiyorum” dedi.

BİR KISMETSİZLİĞİMİZ VAR

Çaykur Rizespor teknik direktörü Engin Korukır da hesapta olmayan sakatlıklardan dert yanarken şunları söyledi:

"Geride kalan 14 hafta içinde takımın önemli oyuncuları çok ciddi sakatlıklar yaşadı. Hakan, Jallow ve son olarak Uche Kalu. Bunlara daha önce sakatlık geçiren Kenan, Sezer ve Mesut'u da ekleyebiliriz. Bir kısmetsizliğimiz var. Bu da olumsuz yönde takımımı etkiliyor. Elbette kabahat yine bizde. Oyuna giren oyuncuların çok hazır olması lazım. Hazır değilse bunun sorumlusu da benim. Daha fazla çalışmamız gerekiyor ve çalışacağız."

ÇAĞRI:"HEDEFİ YAKALAMALIYIZ"

Bir kriz dönemi yaşadıklarını belirten Çağrı, son maçlarında iyi oynamadıklarını vurgularken şunları söyledi:;

"Bu kriz döneminde şapkamızı önümüze koyup düşünmemiz lazım. Herkesin kendini kontrol etmesi gerekiyor. Rizespor'lu futbolcuları olarak sonuna kadar her şeyimizi vermemiz lazım. Her futbolcunun formsuzluğu olabilir. Birilerinin öne çıkıp dengelememiz gerekirken ne yazık ki hepimizde form düşüklüğü var. Kendimizi kontrol etmeliyiz."

İlk yarıda 3 maç kaldığını ve bunları kazanmak zorunda olduklarının altını çizen Çağrı, "İlk yarıdaki hedefimiz 30 puanın üstüyse bu puanları almak zorundayız ve alacağız. Ligde üst üste kazanamamanın baskısını yaşıyoruz. Artık hepimize görev düşüyor. Kafamız rahat olmalı ve özgüven içinde olmalıyız. Bunu yeniden kazanmamız gerek" dedi.

SEZER:"TOPARLANMALIYIZ"

Sezer ise, "Şanlıurfaspor maçına çok iyi hazırlanmıştık. Maç kazanamama baskısını üstümüzden atmak istiyorduk. Hepimizin adına bir özeleştiri yapıp kısa sürede toparlanmak zorundayız" diye yakındı.

EVİNDE KAZANAMIYOR

Sahasında önce Denizlispor, ardından da Kayseri Erciyesspor ve Karşıyaka'a ile berabere kalan yeşil mavililer kötü gidişini Şanlıurfaspor maçında da sürdürdü ve yine berabere kalarak puan kayıplarına devam etti. Kötü sonuçlar almaya devam eden Çaykur Rizespor son 7 haftada sadece 7 puan toplayabildi.


MK(TM/AÖ) FOTOĞRAF