Süper Lige çıkma yarışının kendileri açısından son haftaya kaldığına işaret eden Başkan Kalkavan, "İkinci yarıda düşüş yaşadık. Bunlar futbolda olabilecek şeyler. Ama ne olursa olsun, (Bu iş buraya kadar kalmamalıydı) diye düşünüyorum. Son periyotta 9 maçta 21 puan az değil. Bunu kimse yabana atmasın. Bu büyük bir başarı. Bitmiş denilen olay yeniden canlandı" dedi. Takımına her zaman inandığını da belirten Başkan Kalkavan, şöyle devam etti:

"2 TAKIMDA SÜPER LİG'İ HAKETTİ"

"İki takımda final maçı oynayacak. Buraya gelene kadar sonuç ne olursa olsun her iki takım da bunu hakketti. İki ekibe de bu aşamaya ulaştığı için saygı duymalıyız. Ama benim inancım tam. Çaykur Rizespor bu maçı alarak Süper Lig'e çıkacak. Tüm Türkiye’nin gözü önünde oynanacak. Hafta sonunda 2 final var. Biri İstanbul’da, diğeri de Rize’de. Bir sınav vereceğiz. Takımla birlikte Rize seyircisi de sınavdan alnının akıyla çıkacaktır. Sadece takımına destek olacak ve oynayan taraftarı da alkışlayacak.

Bu sezon ligde en az taraftara oynayan takımlardan biri olduklarını belirten Başkan Kalkavan, şunları söyledi:

"Rizespor, ilginç bir sezon yaşıyor. Takımda yok yok. Gol kralı bizde, ardından gelen ikinci kral da bizde. Gol yeme bizde, gol atma bizde. Bunlar saymakla bitmez. Ama maçı kazanıp şampiyon olduğumuzda, dünyada en az taraftara oynayıp şampiyon olan tek takımı rekorunu kırmış olacağız. En az seyirciye oynayan takımız maalesef. Bunu değiştirmemiz gerekir."

90 DAKİKA SABIR

Her şeye bedel ama dünyanın da sonu olmayacağı bir maç oynayacakları vurgulayan Başkan Kalkavan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu sezon gitti denilen şansımızı, son 9 maçlık periyotla geri aldık. Bu kolay değildi, kolay da olmadı. Şimdi birlik zamanı. Böyle bir şans yakalanmaz bir daha. Onun için maçın sonuna kadar sabretsinler ve beklesinler. Her şey o zaman belli olacak. Bu sabrı gösterelim, takıma inanalım ve sahip çıkalım. Gerisi gelecektir."