Ertuğrul Sağlam, 15 günlük süreç içinde 5 tane birbirinden zorlu karşılaşma oynadıklarını hatıratırken şunları söyledi:

"Bu süreç içindeki en önemli hedefimiz UEFA'da gruplara kalmaktı. O amaç uğruna İstanbul Büyükşehir Belediespor maçında bir önceki maçta oynayan 4 oyuncuyu oynatmamıştık. Sebebi de 2'nci Twente maçına daha diri çıkalım diye. Bu hedeflerimiz doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz hamleler, bizi sonuca ulaştırmadı."

"ÖNÜMÜZDE KAZANABİLECEĞİMİZ MAÇLAR DURUYOR"

"Kayserispor ve Galatasaray deplasmanlarını göz önünde bulunursak kötü sonuç değil" diyerek sözlerini sürdüren Ertuğrul Sağlam, daha sonra şöyle konuştu:

"Tamamen lige odaklandık. Önümüzde 2 tane kazanabileceğimiz karşılaşma duruyor. Üzerimizdeki olumsuzluğu ortadan kaldırmak istiyoruz. Bizim için de önemli karşılaşma. Milli takımda oyuncularımız var. Bir iki sakat oyuncumuz var. Tedavileri devam ediyor. Onun dışında bir şey yok."

"TECRÜBE KAZANIYORUZ"

UEFA Avrupa Ligi'nden elendikleri için üzgün olduklarını ifade eden başarılı Ertuğrul Sağlam, "Bizim için çok üzücü bir elenme oldu. Kabul edemeyeceğimiz bir veda oldu. Avrupalı olmak farklı bir şey. Bu konuda biz yeni bir takımız. Bunlar önemli tecrübeler oluyor" diye konuştu. Takımının iki yıldızı Batalla ve Pinto'nun performanslarını da değerlendiren Ertuğrul Sağlam, bu konuda şöyle dedi:

"BATALLA VE PİNTO YILDIZ OLDU"

"Batalla ve Pinto, bize geldiklerinde yıldız oyuncular değildi. Ama buradaki performanslarıyla gerçek performanslarına ulaştılar. Çok üzerine çıktılar ve burada yıldız oyuncular oldular. Daha fazla sorumluluk aldıkları zaman bu performanslarının üzerine çıkacaklarına da inanıyorum. Bir antrenör için takımında olmasını istediği türden oyuncular."

"BİZ ZATEN İYİ BİR TAKIMDIK"

Takıma takviye yapıldığını da hatırlatan Ertuğrul Sağlam, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Biz zaten iyi bir takımdık. Futbolun doğrularını yapmaya çalışan, mücadelenin yanına yeteneklerini eklemeye çalışan bir takım olduk. Son 3 seneye baktığınız zaman başarılarla ülke futboluna renk katan ve artık istikrarını başarıyla perçinleyen takım haline geldik. Bu doğrultuda da yavaş yavaş kadromuzun kalitesini arttırmaya başladık. Kadrodaki oyuncu kalitesi her geçen gün üst seviyeye çıktı."

"ŞAMPİYONLUK SÖZÜNÜ HİÇBİR ANTRENÖR VEREMEZ"

"Ülke şartlarında takımlar arasındaki ekonomik dengenin uçurumların olduğu bir ortamda dünyanın en iyi antrenörünü de getirseniz, şampiyonluk sözü verdiği zaman futbolun içinde olan insanlar farklı gözle bakarlar" diyerek sözlerine devam eden Ertuğrul Sağlam, son olarak şunları söyledi:

"Böyle bir sözü benim vermem mümkün değil. Şampiyonluğa, zirveye oynayacak bir takım diyebiliriz. Bir Anadolu takımı olarak çeşitli dezavantajlarınızın ön plana çıktığı zaman şampiyonluk sözü vermek doğru değil. Ama zirve takımı olacağımız sözünü verebiliriz."


EK(İA/AÖ)