Ferhat, Özlüce Tesisleri'nde kendisini 3 yıllığına Bursasporlu yapan imzayı attı. Bursaspor'da oynamayı çok istediğini belirten Ferhat Kiraz, bu dileğinin gerçekleşmesinden dolayı çok mutlu olduğunu açıklarken şöyle dedi:

"Uzun zamandır görüşüyorduk. Menajerimes de en başında beri Bursaspor'da oynamak istediğimi iletmiştim. Şu an Bursaspor'dayım. Boluspor yönetimi de bu konuda yardımcı oldular. Şu an olmak istediğim yerdeyim. Şampiyon bir kulübe geldim. Kulübün büyüklüğünün farkındayım. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Tek hedefim Bursaspor'da kalıcı olabilmek. Ondan sonraki hedefim ise milli takım forması giyebilmek. Ben Bursaspor'da ne kadar çok oynamak istiyorsam, aynı isteği Ertuğrul hocayla çalışabilmek için de duyuyordum. Ertuğrul hoca ile telefonda konuştuk ve beni takımda görmek istediğini belirtti. Bana güvenenleri mahçup etmemek için elimden geleni yapacağım. Yeni bir takıma geldim. Mutlaka bir alışma süreci olacaktır ama ben bu süreyi en aza indirgemek için çok çalışacağım. Taraftarımızın önüne çıkacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum. Çok mutlu ve heyecanlıyım. Bir o kadarda istekli ve arzuluyum. Çok büyük bir taraftar kitlesine sahibiz. Bursaspor'a ne kadar aşkla bağlı olduklarını biliyorum. Taraftarlarımızı mutlu edebilmek için çok çalışacağım."

FERHAT KİMDİR 

2 Ocak 1989 Konya Bozkır doğumlu olan Ferhat Kiraz, futbola Konya Demirspor alt yapısında başladı ve 16 yaşında Gençlerbirliği alt yapısına transfer oldu. Yaklaşık bir sezon PAF takımda oynadıktan sonra 2006 Mart ayında Gençlerbirliği A Takımına geçti. Gençlerbirliği'nin U-17 takımıyla, Haziran 2006'da Hollanda'da düzenlenen turnuvada yer aldı ve turnuvanın en değerli futbolcusu seçildi. 2010-11 sezonun başında Bank Asya 1'inci Ligi takımı Boluspor'a transfer olan genç futbolcu, buradaki ilk sezonunda kendine ilk 11'de yer buldu. Sezon boyunca 31 lig karşılaşmasında kaydettiği 12 golle takımının en golcü futbolcusu oldu. Orta sahanın her iki kanadında hücuma dönük olarak görev yapan Ferhat, adam eksiltme konusundaki becerisi, hızlı koşuları ve kanat oyuncusu olmasına rağmen golcü özellikleriyle dikkat çekiyor.