Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Avrupa Genç ve Yıldız Bayanlar Boks Şampiyonası'nda mücadele eden sporcuları Polonya'ya otobüsle göndermesiyle ilgili olarak 11 Kasım tarihinde DHA'ya yaptığı açıklamada, "40 kişilik kafile ile bu şampiyonaya katıldık. Uçak parası 28 bin Euro tutuyordu. Biz bu nedenle sporcularımızı 6 bin Euro'ya otobüsle gönderdik. Biz devletin parasını harcayan federasyonlarız. Ekonomik olarak otobüs daha uygundu ve bu yolu seçtik. Bu devlet hepimizin devleti. Para, bu milletin parası. Uçak parası ortada, otobüs parası ortada. Tasarruf olsun diye bu yolu seçtik. 28 bin ile 6 bin Euro arasındaki fark ortadadır" ifadesini kullanmıştı. Ancak Başkan Gözgeç'in bu açıklamasının doğru olamadığı ve sporcuları Polonya'ya otobüsle göndermesinin nedeninin tasarruf değil, parasını ödemediği uçak biletlerinin iptal olması olduğu ortaya çıktı.

A.N adlı turizm firmasının yetkilileri, "Boks Federasyonu, rezervasyon yapılan uçak biletlerinin parasını ödemeyince biz de iptal ettik. Geçmişten olan alacaklarımızı da ödemeyince federasyonu icraya verdik" açıklamasını yaptı. Edinilen bilgiye göre A.N firması, avukatı kanalı ile Boks Federasyonu'na borçlarını ödemesi konusunda ihtar gönderdi. Federasyon ise borcunu zamanında ödemeyince A.N firması, Ankara 13. İcra Müdürlüğü kanalı ile federasyonun banka hesaplarına haciz koydurdu. Firmalara toplam 250 bin TL civarında borcu olduğu iddia edilen Boks Federasyonu'nun banka hesaplarına 02.11.2012/13445 sayılı dosya ile haciz koyan 13. İcra Müdürlüğü'nün, günlük 05.34 TL faiz uygulayacağı öğrenildi. A.N firmasına olan 21 bin TL'lik borç, federasyonun bugüne kadar ödeme yapmamasından dolayı 26 bin TL oldu.

Tarihinde ilk kez hacze uğrayan Boks Federasyonu'nun, toplam 4 firmaya borçlandığı ve diğer 3 firmanın da federasyondan alacakları için avukatları kanalı ile ihtar çekeceği öğrenildi.


EA(OS/FG)