Ermenistan, Romanya, KKTC ve Türkiye'den 43 sporcunun katıldığı yarışlarda Brisa fırtınası esti. İlk gün yapılan yol yarışında Brisa'dan Feritcan Şanlı, Agit Sayman ve Muhammet Ali Özçelik ilk üçü oluşturdu. Feritcan Şanlı 83 kilometrelik parkuru 2.09.45'de bitirdi. Agit Sayman 2.09.45'lik derecesiyle ikinci olurken, M. Ali Özçelik aynı derece ve tekerlek farkı ile üçüncü oldu.

Şehiriçinde gerçekleştirilen, 15 tur ve 30 kilometrelik Kriteryum yarışında Lütfullah Tanrıverdi 45 dakika 19 saniyelik derecesiyle birinci oldu. Takım arkadaşı Onur Balkan 45 dakika 20 saniye ile ikinci, ilk günün birincisi Feritcan Şanlı 45 dakika 21 saniye ile üçüncü oldu. Kriteryumda Romanya takım halinde ikinci, Torku üçüncü oldu.

BİSİKLETÇİLERDEN SAYGI DURUŞU

Kriteryum yarışı öncesi Afyonkarahisar'daki patlamada şehit düşen 25 asker için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Alihikmetpaşa Meydanı'ndaki ödül töreninde de bisikletçiler dev Türk bayrağı ile Balıkesirlileri selamladı. Vali Yardımcısı Mehmet Kamil Sağlam ve Belediye Başkan Yardımcısı Ali Öztozlu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan sporculara madalya, kupa ve ödüllerini sundu.