Bu futbolculardan Quaresma, Simao ve Holosko'nun Siyah Beyazlı takım ile olan mukaveleleri 31 Mayıs 2013 tarihinde, Alves'in ise 31 Mayıs 2016 tarihinde sona erecek. QUARESMA, SIMAO, HOLOSKO VE ALVES FUTBOL HAYATLARINA SİYAH BEYAZLI TAKIMDA DEVAM ETMEYİ PLANLIYORLAR

Nevzat Demir Tesisleri'nde sabah saatlerinde yaptıkları tek antrenman ile çalışmalarını sürdüren 4 oyuncunun da kadroda düşünülmedikleri için farklı takımlar ile anlaşma imzalamaları bekleniyordu. Ancak 4 oyuncu da 5 Eylül'de bitecek olan transfer döneminin tamamlanmasına 1 aydan az bir süre kalmasına rağmen hala Siyah Beyazlı takımın bünyesinde yer almaları Beşiktaş futbol komitesini düşündürmeye başladı.

Dört oyuncunun da takımdan ayrılmaya niyetlerinin olmadığı ve sözleşmelerinin sonuna kadar takımda kalmak istedikleri öğrenilirken, farklı bir takıma transfer olma isteklerinin de bulunmadığı belirtildi.

Bu oyunculardan sadece Simao geçtiğimiz günlerde menajeri aracılığı ile futbol komitesine haber göndermiş ve yıllık ücretinin yarısı olan 1 milyon 250 bin Euro karşılığında sözleşmesini feshedebileceğini dile getirmişti. Ancak Portekizli oyuncunun bu isteğine yönetim kurulun henüz bir yanıt vermedi.

SADECE ANTRENMAN YAPTIKLARI İÇİN QUARESMA, SIMAO, HOLOSKO VE ALVES'E TOPLAM 8 MİLYON 550 BİN EURO ÖDENECEK

Yeni sezon için 3 milyon 750 bin Euro ücret alacak Quaresma'da aldığı bu rakamda indirime gitmeyeceğini daha önce dile getirmişti. Transfer piyasasında adı bir çok takım ile anılsa da henüz Beşiktaş Kulübü'ne Portekizli oyuncu için resmi bir teklif iletilmedi.

Yeni sezonda 10 eşit taksitle ödenmek üzere 2 milyon Euro ücret alacak olan Holosko ise ilk olarak bu rakamdan indirime gitmeyi kabul etmiş ve takımda kalmak istediğini belirtmişti. Ancak teknik direktör Aybaba, Holosko'yu kadroda düşünmediğini belirterek bu futbolcuya da takım dışında bırıkmıştı. Holosko'nun da Beşiktaş'tan ayrılmak istemediği A takım kadrosuna alınmasa dahi mukavele bitiş tarihine kadar Siyah Beyazlı kulüpte kalma planı içinde olduğu belirtildi.

Geçen sezon başında bonservisinin yüzde 50'si Atletico Madrid'den 3 milyon 100 bin Euro'ya alınan Alves ise yıllık 300 bin Euro'ya ücret alıyor. Alves de diğer takım arkadaşları gibi Beşiktaş'ta kalmayı ve sadece antrenmanlara çıkarak yıllık ücretini almayı planlıyor.

5 Eylül tarihi itibari ile bu futbolcuların farklı bir takımla anlaşamamaları halinde 4 oyuncu da Beşiktaş'ta futbol hayatlarına devam edecekler. Bu durum karşısında Siyah Beyazlı yönetim 1 yıl için 4 oyuncuya toplam 8 milyon 550 bin Euro ücret vermek zorunda kalacak.


ÖÖ(GH/FG)