haber_image
Beşiktaş kiralık alıyor!..
Beşiktaş'ta Nene transferinin yatmasından sonra tüm güç Lyon'un forveti Jimmy Briand için harcanıyor.  

- SPORX - Beşiktaş'ta ara transfer çalışmaları devam ediyor. Siyah-beyazlı kulüp transfer listesinde ilk sırada yer alan Nene'nin transferinde mutlu sona ulaşamazken oyuncu Katar'ın Al-Gharafa takımına imza attı.

FORMÜL BULUNDU

Bu gelişmeden sonra Beşiktaş listesinde Olimpik Lyon'un Fransız forveti Jimmy Briand'ı dahil etti. Briand için Lyon kulübü ile temaslar artırılırken Fransız ekibinin kiralık olarak bu transfere sıcak baktığı öğrenildi.

Lyon başkanı Jean-Michel Aulas 27 yaşındaki hucüm oyuncusunu kiralık olarak başka bir takıma vererecek maaş bütçesinde kurulan tasarruf bütçesine ek bir hamle düşündüğü öne sürülüyor.

BRIAND 1 MİLYON EURO İSTİYOR

Briand'ın Beşiktaş'tan 6 aylık transfer için istediği rakamın ise 1 milyon euro olduğu iddia ediliyor.

Beşiktaş başkanı Fikret Orman önceki gün yaptığı açıklamada ise transferde son durumu "Kadrodaki dengeyi bozmamaya çalışıyoruz. Nene gibi düşünülen 3 futbolcu daha var. Maddiyat dışında, teknik ölçülere de dikkat ediyoruz. Karakter yapısı da bize uymak zorunda. Beşiktaş'a bakışı ve maliyeti de önemli. Ayrıca transfer yapmayabiliriz de..." sözleriyle özetlemişti.

Bu sezon Bafetimbi Gomis, Lisandro Lopez ve genç oyuncu Lacazette ile amansız bir forma yarışına giren 27 yaşındaki oyuncu, sakatlanmadan önce forma giydiği 10 karşılaşmada 1 kez fileleri havalandırabildi.

RENNES'TE YILDIZ OLDU

Rennes'te oynadığı futbol ile büyük takımların dikkatini çeken Jimmy Briand, 8 sezon boyunca forma giydiği kulübünde sevilen oyunculardan biri olmayı başardı. Futbola forvet oyuncusu olarak başlayan, ancak zamanla bir kanat oyuncusuna çevrilen Fransız oyuncu, 191 maça çıktığı ilk takımında 39 kez fileleri havalandırdı.

2010 yazında 7,5 milyon euroluk bir bonservis bedeliyle Olympique Lyon'un yolunu tutan başarılı isim, burada düzenli olarak forma şansı bulduğu Fransız kulübünde 80 maçta 16 gol atmayı başardı.

Sezon ortasında talihsiz bir sakatlık yaşayan hücumcu, son olarak Lyon'un 4 Kasım 2012'de Bastia ile oynadığı lig karşılaşmasında forma giydi.