Mehmet Özdilek, Hasan Subaşı Spor Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında Trabzonspor galibiyetini değerlendirdi. Takım savunmasını en iyi yapan takıma karşı 1-0 mağlup duruma düştükten sonra galibiyet elde etmenin sevindirici olduğunu söyleyen Özdilek, oyun ve skor istikrarının 10 haftalık periyotta başarılı bir şekilde sürdüdüğünü kaydetti. Özdilek, lideki 24 hafta boyunca aynı coşkulu ve heyecanlı oyunu devam ettirmeleri gerektiğini kaydetti.

İKİ GOL ÖNEMLİ

Trabzonspor maçında takımının mücadele anlamında daha istekli olduğunu kaydeden Mehmet Özdilek, daha sonra şöyle konuştu:

"Her iki takımın da kazanması gereken bir müsabakaydı. İlk devre golü yedikten sonra panik yaşadık. İstediklerimizi sahaya yansıtamadık. Çok kısa paslarla oynamaya çalıştık O da bizim oyun anlayışımızın dışındaydı. İkinci yarı daha uzun, dikine, daha çabuk oynamaya başladık. Oyuna daha müdahale olduk. Maçın son dakikalarında iki golün gelmesi oyunu ve skoru ne kadar istediğimizi ortaya koydu. Ligde 9 haftalık periyotta en az gol yiyen, bir maçta iki gol yemeyen takıma karşı iki gol atmak önemliydi."

'İŞİMİZ ZORLAŞIYOR'

Trabzonspor karşısında ede edilen galibiyetin takımın özgüveni açısından önemli olduğunu ve aynı ciddiyet ve kararlılıkla istikrarı sürdürmeleri gerektiğini dile getiren Özdilek, "Her hafta işimiz daha zorlaşıyor, bunun bilincindeyiz. Hedef takım olduğumuzun da bilincindeyiz. Şimdi 5'te 5 yapan bir takım konumundayız. Amacımız, bunu biraz daha yukarı taşımak istiyoruz" diye konuştu.

KOLAY MAÇ DEĞİL

Kasımpaşa'nın ligde iyi futbol oynayan takımlar arasında yer aldığını ve geçen haftayı galibiyetle tamamladığını hatırlatan Mehmet Özdilek, takımının kazanma odaklı bir anlayışa sahip olduğunu belirtti. Özdilek, Kasımpaşa maçının kolay bir müsabaka olmadığını, ancak rakibinin konumuna ve durumuna aldırmadan oynayacaklarını ifades ederken şöyle dedi:

"HENÜZ BAŞARI YOK"

"Ümit ediyorum ki, istediğimizi elde edip Antalya'ya döneceğiz. Çok da havalanmayacağız. Düşüncelerimizde çok da değişiklik yok. Ayaklarımızı biraz daha yere basıyoruz. Hem birey olarak hem de takım olarak eksiklerimiz var. Bunu gidermek açısından çalışmalara devam edeceğiz. Daha hiç bir şeyi başarmadık. Bunu çok net bir şekilde ifade edeyim. 34 haftanın sonunda bir şeyleri başardık veya başarmadık, diyebiliriz. Bugün itibariyle başardığımız hiç bir şey yok, sadece maç kazanıyoruz ya da kaybediyoruz. Hiç bir başarı da sonuç kadar insanı konuşturmuyor."

HEDEF YERİ KORUMAK

Basın açıklamasının ardından bir gazetecinin "34 hafta sonundaki hedefiniz nedir?" şeklindeki sorusuna Mehmet Özdilek, takımının ligde bulunduğu yeri korumasına çalışacaklarını vurgularken şöyle konuştu:

"Günlük başarıların yerine daimi kalıcı başarı elde etmek. 34 hafta sonra nerede olacağımızı bilmiyoruz, gidebileceğimiz noktaya kadar gideceğiz. Bundan sonra geri adım atma şansımız yok. Zaman zaman maç da kaybedeceğiz ama doğru bir çizgideyiz. Bu çizgiyi sürdürebildiğimiz kadar yukarı taşımak istiyoruz."

"MİLLİ TAKIMA OYUNCU GİDEBİLİR"

Ligde her takımın birbirini yenebildiği bir tablonun ortaya çıktığına değinen Özdilek, takımındaki 26 oyuncunun gelişime ve değişime açık bir yapıda olduğunu söyledi. Özdilek, bir gazetecinin "A Milli Futbol Takımı'na Medical Park Antalyaspor'dan oyuncu girer mi?" sorusuna ise, "Seçenlere ve seçilenlere saygı duymak gerekir. Orası özel ve önemli bir kurum. Bizde de önemli oyuncular var. Genç oyuncular var. Birçoğu ümit ve A-2 milli takımında. Ümit ederim ki giden oyuncularımız olur. Bunu hak eden oyuncularımız da var" cevabını verdi.

TEMPOLU ANTRENMAN

Medical Park Antalyaspor, Mehmet Özdilek yönetiminde hafta sonu oynayacağı Kasımpaşa maçı hazırlıklarını sürdürdü. Antrenmana denge, refleks çalışması yapan futbolcular daha sonra kısa pas, top kontrol çalıştı. Emre Güngör takımdan takımdan ayrı düz koşu yaptı.


TY(SU/AÖ) FOTOĞRAF