İtalya’ya Kayseri’de oynanan Avrupa 2013 Basketbol Şampiyonası F Grubu eleme maçında  3 saniye kala yediği basketle 82-83 mağlup alan A Milli Basketbol Takımı THY’nin tarifeli uçağıyla İstanbul’a döndü.

Başta teknik direktör Tanyeviç olmak üzere ay yıldızlı millilerin kaldıkları Hilton Kayseri Oteli'nden ayrılırken morallerinin bozuk olduğu ve ağızlarını bıçak açmadığı görüldü. A Milli Basketbol Takımı Menajeri Harun Erdenay, İtalya yenilgisini değerlendirirken teknik ve taktiksel bir hata olmadığını, Semih Erden’in üst üste aldığı faulleri rakip oyuncunun tahrikinden kaynaklandığını söyledi. Erdenay, ‘’Ne yazık ki rakibimizin son dakikada attığı şutlar ve turnikelerin tümü yerini buldu. Son saniyelerde üst üste 6 sayı birden yerken, bizim iki şutumuz yerini bulmadı. Bu tamamen şanssızlıktan kaynaklandı. Öyleki, İtalyan basketbolcuların son iki şutu gerçekten çok zorlama atışlardı ama isabetli oldu. İtalya’da da konuk ekibi çok zorladık ama böyle talihsiz bir skorla yenildik. 1 dakikada 1 sayıyla maçı kaybettik. Kayseri seyircisine özverili desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Bizi inanılmaz şekilde desteklediler. Herşeye karşın, kendi sahamızdaki ve deplasmandaki Çek ve Portekiz maçlarını kazanarak bu gruptan çıkacağız. Oyuncularımız bize söz verdi. Onlara sonuna kadar güveniyoruz’’ diye konuştu.

A Milli Basketbol Takımı oyuncuları, Kayseri’den polis eskortu eşliğinde geldikleri Erkilet Hava Limanı'ndan Pegasus Havayollarının tarifeli uçağıyla Sabiha Gökçen Havaalanına hareket etti.



OE,DÖ(OE/Aİ)