Erzurum Büyükşehir Belediyespor futbolcuları ve yöneticileri dünkü sezon açılış töreni öncesi topluca Palandöken Dağı'nın doğusunda bulunan Abdurrahman Gazi Türbesi'ne çıkarak cuma namazı kıldı. Sezon açılışı töreninde tesislerin bahçesinde 5 koyun kesildi. Törende fahri imam Yusuf Atmacı dua etti. Atmacı şu duada bulundu:

"Vatanımıza, millettimize, devletimize hayırlı eyle. Bütün işlerinde muvaffak eyle. Her türlü beladan kazadan musibetten muhafaza eyle yarabbi. Riyadan, gösterişten, kazadan, beladan muhafaza ederek her zaman yükselmelerini, süper lige kadar çıkmalarını da nasib eyle, muvaffak eyle yarabbi."

ŞAMPİYONLUK MÜCADELESİ VERECEĞİZ

Daha sonra kesilen kurbanların kanı futbolcuların alınlarına sürüldü.

Erzurum'un ünlü iş adamlarından oluşan bir yönetimle iş başına gelen Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Saim Özakalın, yeni bir takım kurduklarını ve şampiyonluk için mücadele vereceklerini belirtti. Başkan Saim Özakalın "Bir üst ligin oyuncularını takıma aldık. Takımı güçlendirdik. Biz burada tecrübeyle enerjiyi birleştirmeye çalıştık. Bununla beraber sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Vermiş olduğumuz vaatler var. Alt yapı bizim için çok önemli. Bu sene A-2 ligine ilk defa bölgeden takımımız katılıyor. Bu ligin özelliği hem amatör hemde profesyonel futbolcuların oynaması, bizi daha da rahatlatıyor. Bu sene profesyonel olmuş 6-7 arkadaşımız var. İnşallah her iki takımımız da başarılı olacak" diye konuştu.



ZK(KS/AK)