2013 MODEL FENERBAHÇE!

Teknik Direktör Aykut Kocaman, Sow’un hücumda yalnız kalması ve yaşanan pozisyon kısırlığı nedeniyle 4-4-2 sistemine dönme kararı aldı. Sarı-lacivertli ekip ligin ikinci yarısında çift forvetle oynayacak


2013 yılında yepyeni bir Fenerbahçe sahnede olacak. Sarı-lacivertli kulüpte transfer çalışmaları son sürat devam ederken, Teknik Direktör Aykut Kocaman da sisteminde bazı değişiklikler yapmayı planlıyor.
Özellikle kaptan Alex’in boşluğunun doldurulamaması ve bu bölge için düşünülen isimlerin yüksek maliyeti sebebiyle deneyimli çalıştırıcı çift forvete dönmeyi planlıyor. Takımın en etkili ismi Sow’un mevcut sistemde yalnız kalması ve tam kapasitesini sahaya yansıtamaması Kocaman’ın bu kararı almasında etkili oldu. Antalya kampında 4-4-2 üzerinde çalışmayı planlayan Fenerbahçe’nin çalıştırıcısı, bundan böyle defans dörtlüsünün önünde çift ön libero, iki kanat oyuncusu ve çift forvetle mücadele edecek.
Fenerbahçe taraftarı böylece daha atak ve daha cesur bir takım izleyecek. Bilindiği gibi sarı - lacivertliler uzun süredir takımın defansif ve etkisiz bir futbol anlayışı içinde olduğunu düşünüyordu. Son Karabük yenilgisi sonrası yönetim de Kocaman’a bu doğrultuda görüş bildirince yıllardır uygulanan eski sistem rafa kaldırıldı.

Zor maçlarda eskisi
Kocaman’ın zorluk derecesi yüksek maçlarda yine Sow’u tek santfror olarak bırakabileceği ancak ligin genelinde yeni anlayışla sahaya çıkacağı bildirildi.