Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Armağan Özgörkey'in, 103 delegenin oy kullandığı seçimde İtalyan rakibi Cesare Crace'e 91-12 gibi farklı bir sonuçla geride bırakarak Dünya Binicilik Federasyonu Grup 1 (Avrupa) Başkanlığına seçildiği genel kurulun son gününde, Dünya Binicilik Federasyonu Başkanı Prenses Haya Bint Al Hussein basın mensuplarının sorularını yanıtladı.


"ARMAĞAN ÖZGÖRKEY GEÇMİŞ YILLARDA YAPTIĞI ÇALIŞMALAR İLE BU GÖREVİ HAK ETTİ"


Ürdün Kralı Abdullah bin el-Hüseyin'in kız kardeşi ve Birleşik Arap Emirlikleri Başbakanı-Dubai Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Raşid el Maktum'un eşi olan Prenses Haya Bint Al Hussein, Armağan Özgörkey'in geçmiş yıllarda yaptığı çalışmalar ile bu görevi hak ettiğini ve kendisinin Grup 1 (Avrupa) Başkanlığı'nda da olumlu işlere imza atacağını dile getirdi.


Prenses Haya, son üç gündür çok yoğun bir programı olduğunu ve bu sebepten İstanbul'u çok fazla gezme şansı yakalayamadığını belirtirken, "Son üç gündür çok yoğun bir program içerisinde çalışıyoruz. İşlerimizin yoğunluğu sebebiyle İstanbul'un bir çok yerini göremedim. Ancak ilerleyen dönemde İstanbul'a yeniden gelip, bu güzel şehri gerçek anlamda görmek isterim" dedi.


Aynı zamanda Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyesi olan Prenses Haya, basın toplantısında Türkiye'nin 2020 Olimpiyat oyunları adaylığı hakkında soru sorulmamasını istedi ve bu konuda yorum yapmayacağını ifade etti.


ÖZGÖRKEY:"ÜLKEMİZİ EN İYİ TEMSİLLE BU GÖREVİN ALTINDAN KALMAYA ÇALIŞACAĞIM"


Dünya Binicilik Federasyonu Grup 1 (Avrupa) Başkanlığına seçildiği Armağan Özgörkey, Doğan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada şunları söyledi.


"Seçimi kazanmanın yanında bundan sonra yapacağımız işleri doğru yapmak daha önemli olacak. Türkiye'nin binicilikte Dünya üzerinde yapacağı bir çok iş var. Ben de ülkemizi en iyi temsille bu işlerin altından kalmaya çalışacağım. 8 yıldır Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı'ydım. Ülkemiz çok hızlı bir gelişim içerisinde. Biz sporu yöneten insanlar olarak bu gelişim içerisinde ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız. Bugün seçimi sadece Avrupa değil; tüm dünyadaki delegelerin oyları ile kazandım. Seçimi faklı bir sonuçla kazanmamda hala aktif bir sporcu olmam önemli rol oynadı diye düşünüyorum. Dün yaptığım konuşmamda bu konuya değindim. Ben hala yarışma için gittiği ülkelerde atlarımın yanında yatıyorum. Bu laf insanları çok etkiledi. At dünyasının içinde olmak ve atı sevmek bu farkı yaratan faktörlerden biri oldu. Bu iş ofis işi değil, saha işi ve ben sürekli sahada çalışarak görevimi yapmaya çalıştım. Bundan sonra da sorumlu olduğum 27 ülke için bu şekilde çalışmaya devam edeceğim. Bu farkı beklemiyordum ancak başkanlığı kazanacağımı düşünüyordum. Bu görev 4 artı 4 yıl için geçerli olacak."


Özgörkey ayrıca "Dün yapılan seçimde bir anlamda biniciliğin UEFA'sı olarak adlandıracağımız organizasyonun başkan yardımcılığına seçildim. Bugün ise biniciliğin FIFA'sı diyebileceğimiz ve 10 Dünya grubunun oluşturduğu organizasyonun grup başkanlığına seçilmiş bulunuyorum" dedi.


ÖÖ (MK) (FOTOĞRAF)