BORULARDA NİKEL, BAKIR VE KURŞUN TEHDİDİ

Çoğu insan musluk suyuna güveniyor ancak özellikle su saatinden musluğa kadar olan kısım çok önemli. İçme suyunun Almanya'da çok iyi kontrol edilmesine rağmen, ev borularında ve bağlantı parçalarındaki ciddi kirlilik kaynakları tehlikenin tamamen ortadan kalkmasını engelliyor. Su saatinden musluğa kadar olan bölümde nikel, bakır ve kurşun olasılığı sağlığı ciddi şekilde tehdit eden unsurlar.

KORONA DÖNEMİNDE MUSLUK SUYU KULLANIMI ARTTI 

Su tedarikçisinin sorumluluğu ise Almanya'da ev bağlantısında sona eriyor. O noktadan sonraki birkaç metrede suyun akışı ev sahibinin sorumluluğuna giriyor ancak su kaçağı olmadığı müddetçe, kontrol etmek konusunda ev sahiplerinin yasal bir zorunluluğu bulunmuyor, buna korozyon, kurşundan yapılmış bağlantı parçaları ve kir kaynakları da dahil. Musluk suyu kullanımı ise özellikle Korona döneminde, evini ofis olarak kullanan çalışanlar ve iletişim kısıtlamaları nedeniyle artmış durumda. Pek çok insan ise musluk suyu kullanma nedenini 'Daha ucuz ve sağlıklı' olarak özetliyor.

SUYU KAYNATINCA AĞIR METALLER YOK OLMUYOR

Hamburg laboratuvar hizmet sağlayıcısı IVARIO'ya göre, inceledikleri musluk suyu örneklerinin neredeyse dörtte biri, endişe verici sınır değerlerin üzerinde ve özellikle su bağlantı parçaları ve eski borular nedeniyle kurşun, nikel ve bakır sıkça rastlanan elementler arasında. Ağır metaller veya bakteriler gibi sağlık tehditlerini öğrenmek için içme sularının düzenli olarak test edilmesi gerektiğinin altını çizen IVARIO, bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler, evdeki bebekler veya küçük çocuklar için kirli suların tehdit unsuru haline gelebileceği konusunda uyarıyor. IVARIO ayrıca suyu kaynatmanın sadece bakterileri öldürmeye yardımcı olduğunu, suda bulunabilecek ağır metallerin ise yok olmadığı konusunda tüketicileri uyarıyor.