Alman Kemik İliği Bağışı Bilgi Bankası (DKMS) hastalara uygun kök hücre bulmak amacıyla Yunan, İran, Rus ve başka göçmen sivil toplum kuruluşları ve cemiyetlerinin desteklediği bir doku tipleme kampanyası düzenleyecek. Kampanya 18 Mayıs 2014 tarihinde yapılacak.

Unutmayalım ki, bu amansız bizi veya bir yakınımızı da yakalayabilir. Ne kadar çok kişi doku tipleme kampanyasına katılırsa, Kader, Sibel ve Mustafa Demir kardeşler ve diğer hastalar için uygun kök hücre bulma şansı o denli artar. Bu nedenle kök hücre nakli bekleyen tüm hastalar için bir yaşam umudu olalım ve DKMS`nin doku tipleme kampanyasına katılalım. Kader, Sibel ve Mustafa Demir henüz çok küçükler ve önlerinde kocaman bir hayat var. Ancak bu uygun kök hücre bulunmasına bağlı. 


KADER BENLİ'DEN KAMPANYA ÇAĞRISI


Almanya'da lösemi hastaları için gösterdiği özel duyarlılıkla tanınan ve kamuoyunun desteğini alan kampanya organizatörü ve DKMS'in gönüllü çalışanı Kader Benli hastalara, aynı kökenden, coğrafyadan olan insanlar arasından uygun kök hücre bulma şansının yüksek olduğunu söyledi. Kader Benli yaptığı açıklamada şunları ifade etti, 
Hayatları kök hücre nakline bağlı çok sayıda Türkiye kökenli hasta bulunmasına rağmen, ne yazık ki doku tipleme yaptıran Türkiye kökenlilerinin sayısı istediğimiz oranda değil. Basit bir doku tiplemeyle herkes hayat kurtarıcı olabilir. Bu nedenle Türkiye kökenli insanları yoğun bir şekilde 18 Mayıstaki kampanyamıza katılmaya, hastalara umut olmaya çağırıyorum” dedi.

Benli, kampanyaya katkı sunmak isteyen dernekler, kuruluşlar, doktorlar ve sağlık personelinin 0176-61749891 numaralı telefondan ve HYPERLINK "
mailto:[email protected]"[email protected] email adresinden geniş bilgi alabileceklerini söyledi.

18-55 yaşları arasında , sağlıklı herkesin doku tiplemesi yaptırabileceğini belirten Benli, kampanyanın 18 Mayıs günü, saat 11.00-20.00 arası, Gaußstraße 171, 22765 Hamburg adresindeki Grundschule Bahrenfelder Strasse'de yapılacağını açıkladı.