Economist dergisi Erdoğan ile Putin'in bir kardeşlik oluşturduğunu yazarak, "Garip ikili" yorumunu yaptı.

Son dönemde muhalif siyasetçi Alexei Navalny’e yönelik sert adımlar atan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin uluslararası kamuoyunun gündemine oturdu.

Ünlü dergilerden Economist, Putin ile Erdoğan’ın yakınlığı ve ilişkileri üzerine kapsamlı bir haber hazırladı. Haberde, “Kremlin, NATO’yu Vladimir Putin’i devirmeye çalışmakla suçladı. Navalny’i Amerika’nın ajanı olarak tanımladı. Avrupa Birliği’ni ‘güvenilmez bir partner’ olarak tanımladı. Fakat Sayın Putin’i mutlu eden tek bir NATO üyesi ve AB’ye aday ülke bulunuyor: Türkiye. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Navalny’nin gözaltına alınması veya binlerce Rus vatandaşının bu durumu protesto etmesi ile ilgili bir şey demedi” ifadesi yer aldı.

Dergide, Erdoğan’ın bu konuda açıklama yapmaması ile ilgili olarak, “Onun sessizliği, iki otoriter liderin arasındaki dikkat çekici anlaşmanın delili niteliğinde. Bu umulmadık bir ilişki. Rusya ve Türkiye arasındaki derin tarihi rekabet zaman zaman birçok alanda çatışmaya da döndü. Fakat iki adam da bölgesel siyaseti yeniden şekillendirerek Türkiye’nin batıdaki müttefikleri için garip sorunlara sebep olan sert güç ile bir bağ kurdu” yorumu yapıldı.