Sanatçı Sezen Aksu'nun 2017 yılında çıkardığı ‘Şahane Bir Şey Yaşamak’ şarkısında geçen “Binmişiz bir alamete. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e…” sözleri iktidara yakın isimler tarafından hedef gösterildi.

 AKP'ye yakınlığıyla bilinen Milli Beka Hareketi Genel Başkanı Murat Şahin ise (Minik Cahil' diyerek hakaret ettiği Sezen Aksu'nun evinin önünde bu akşam eylem yapacaklarını "20:30’da kapındayız" diye duyurdu. 

Birçok ünlü isim tepkilerin ardından Sezen Aksu’ya destek verdi.

Santçı ve yazar Zülfü Livaneli, Sezen Aksu'nun 2017 yılında müzisyen Yaşar Gaga ile çıkardığı 'Şahane Bir Şey Yaşamak' şarkısı üzerinden, yandaş medya tarafından hedef gösterilmesini "Bu halkın bağrına bastığı Sezen Aksu’ya böyle haksız bir saldırı, saldıranı küçültür Sezen’i daha da büyütür" sözleriyle eleştirdi.

"Sezen Aksu’ya şarkı sözlerinden dolayı bir linç kampanyası başlatıldı. Bu sözleri çarpıtanların, sanatla, kelimelerle, kültürle hiçbir ilgisi yok. Sanat deryasını, daracık siyaset pencerelerinden izleyip yorum yapıyorlar.

Cahil kelimesi halk şiirimizde, tecrübesiz genç, dünyayı görmemiş anlamında kullanılır. Neşet Ertaş’ın “Cahildim dünyanın rengine kandım” türküsünde olduğu gibi. Bir halk türküsünde 'Ergen kız, cahil oğlan/ İnkardan gelinir mi' denildiği gibi.

Sezen’in de Adem ve Havva’nın cennetten atılmalarına yol açan hatayı gençliklerine ve bilmemeye bağlayan sözlerinden, hakaret anlamı çıkarmak ilkel bir zorlamadır. Ve bu halkın bağrına bastığı Sezen Aksu’ya böyle haksız bir saldırı, saldıranı küçültür Sezen’i daha da büyütür."

"Sezen Aksu’ya tehdit, sanata, edebiyata, sinemaya, müziğe nefret! Nasıl bir lanet çağda yaşıyoruz bu nasıl bir nesil Allah aşkına? Adem ile Havva’nın kutsal gerçeğini bilmeden, neden cennetten kovulduklarını okumadan siyasal islama sahip çıkma komedileri!"

Ayşe Ekiz şarkıları ile dinleyenleri büyüledi Ayşe Ekiz şarkıları ile dinleyenleri büyüledi

"Sen otur oturduğun yerde gördüğüm kadarıyla bir gram aklın var onu da bu ülkenin en derin ozanlarından biri olan sanatçının ne dediğini anlamaya çalışmakla yakma güzel kardeşim!.. Bir şarkı sözünü böylesine çarptırmak akıl ve mantık dışıdır."