Başbakan Schmidt konuklarını konutun kapısında karşılarken, Danimarka’da bugüne kadar 67 kadının bakanlık yaptığını belirterek, davete 42 yeni ve eski bakanın katılmak istediğini söyledi. Yeni ve eski bakanlar havanın güneşli olmasından faydalanarak, yürüyerek gelmeyi tercih ettiler. Bazı bakanlar ise Başbakanlık Konutu’na taksi ya da özel araçlarıyla geldiler.

Eski Bakanlardan Jytte Andersen konuta ilk gelen eski bakanlardan oldu. Jytte Andersen gazetecilerin sorularını yanıtlarken, başbakan Schmidt kendisini kapıda bekledi. Jytte Andersen: “Ülkemizde kadın milletvekilleri ve bakanların sayıları her seçimde artıyor. Kadın siyasetçiye verilen önem, Helle Thörning Schmidt’in ülkemize ilk kadın başbakan seçilmesiyle daha net şekilde ortaya kondu” dedi.

Davete katılan yeni ve eski bakanlar eskiden bakanlık yapmakla günümüzde bakanlık yapmak arasındaki farkları anttılar. Eski Eğitim Bakanı Ritt Bjaerregaard, günümüzde sadece bakanlık yapmanın değil siyaset yapmanın da daha kolaylaştığını ifade etti. Yeni Eğitim Bakanı Christiana Antoretti ülkede kadın siyasetçiye duyulan ilginin arttığına dikkat çekerek: “Şimdi halk kadın siyasetçiyi daha çok destekliyor. Ulusal ve yerel siyasetteki kadın sayısının çok olması nedeniyle tabi ki işimiz daha kolay” dedi.

Başbakan Helli Thörning Schmidt yaptığı açıklamada ülkede ilk kez yeni ve eski bakanların bir araya getirildiğini söyleyerek tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutladığını söyledi. Başbakan Schmidt yemeğe geçmeden önce yeni ve eski bakanlarla aile pozu verdi.