322'ye karşı 211 oy ile kazandı

Maryam Blumenthal, federal parlamento (Bundestag) seçim kampanyasında yeni eyalet başkanı olarak Hamburg'da Yeşiller'e liderlik etmeye hazırlanıyor.

Blumenthal, Pazar günü Wilhelmsburg Toplum Merkezinde internet üzerinden dijital olarak düzenlenen parti konferansında, 27 yaşındaki rakibi milletvekili Sina Demirhan'a karşı yüzde 322'ye karşı 211 oyla seçilmeyi başardı. Seçimlerin ardından açıklamalarda bulunan Blumenthal, çok başarılı bir parti içi seçim dönemi geçirdiklerini belirterek, ''Bu seçimlerde federal meclis listemiz ve yeni eyalet yöneticilerimiz de belirlendi. Bu harika ekip ve yeni eyalet kuruluyla federal parlamento seçimlerine güçlü bir şekilde gireceğiz'' ifadelerini kullandı.

Babür'ün "Fırtınada Gençliğim" kitabı film oluyor Babür'ün "Fırtınada Gençliğim" kitabı film oluyor

Sina Demirhan ve Maryam Blumenthal

25 yaşında Başkan Yardımcısı

Öte yandan Yeşiller Hamburg Eyalet Başkan Yardımcısı ise Rene Gögge'yi geride bırakmayı başaran 25 yaşındaki öğrenci Leon Alam olurken, genç siyasetçi Alam seçimlere katılımın yüksek olmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ''Yeni seçilen eyalet yöneticisi olarak, ilerici ve çeşitlilik içeren siyasetten yanayız ve tüm partinin birlikte düşünmesini istiyoruz'' dedi. Görevi Maryam Blumenthal'a devredecek olan Anna Gallina ise yapıcı şekilde tartışan bir parti olduklarını belirterek, ''Yeni eyalet kurulu ve üyelerimiz kesinlikle güçlü bir seçim kampanyası yürüteceklerdir. Devlet yönetiminde geçirdiğim zamana biraz özlemle bakıyorum ama böylesine güçlü bir partiyi yeni seçilenlere devredebildiğim için de çok mutluyum" ifadelerini kullandı. Parti kongresinde ayrıca daha fazla çeşitlilik, aşırı sağcı yapıların ve yapısal ırkçılığın üzerine gidilerek ifşa edilmesi ve mültecilerin Almanya'da kabulüne ilişkin kararlar da alındı.