Türk ailenin tartışması seferleri iptal ettirdi Türk ailenin tartışması seferleri iptal ettirdi

Yeni uygulamalar 1 Haziran 2021 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

Hamburg eyaletinde 1 Haziran 2021 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan yeni uygulamalar şu şekilde olacak:
- Sosyal temas kısıtlamaları kapsamında, hane sayısından bağımsız olarak en fazla 5 kişi bir araya gelebilecek. 14 yaş altı çocuklar bu sayıya dahil değil.
- Okullarda tüm sınıflarda yüz yüze eğitim, 31 Mayıs tarihi itibarıyla yeniden başlayacak.
- Çocuk yuvaları 7 Haziran’dan itibaren normal hizmetine dönebilecek.
- Artık üniversitelerde özellikle sınava hazırlık, sınav, laboratuvar ve atölyelerdeki araştırma ve öğretim faaliyetleri yüz yüze yapılabilecek.
- Außenalster çevresindeki sokaklarda maske zorunluluğu kaldırılıyor.
- Otel, pansiyon, tatil evleri, kamp yerleri ve benzeri konaklama yerleri, kapasitelerinin yüzde 60’ını hizmete açabilecek. Konukların konaklama öncesi ve konaklama esnasında her 72 saatte bir negatif korona testi ibraz etmesi gerekiyor. Dijital kişi takibi uygulaması da kurallara dahil. Bunun yanı sıra restoran ve yemek yenen-içilen yerler haricinde otelin diğer ortak kullanım alanlarında tıbbi maske takılması zorunluluğu var. Gastronomi hizmeti sadece otel konuklarına verilebilecek.
- Büyük gezi gemileri, 11 Haziran’dan itibaren sıkı hijyen önlemleri ve 48 saatten eski olmayan negatif PCR testi eşliğinde hizmet verebilecek.
- Açık alanda en fazla 20, kapalı alanda en fazla 10 kişiyle, dijital kişi takibi ve testle mümkün olacak. Çocuklar için açık alanda sayı kısıtlaması kaldırılıyor.
- Spor ve yoga salonları test, dijital kişi takibi ve kişi başına 10 metrekare alan uygulamasıyla iç alanda hizmet verebilecek. Spor aletleri ve yoga yastıkları arasında 2,5 metre mesafe bulunması zorunlu.
- Açık alanda spor etkinlikler, test, sabit oturma yeri, dijital kişi takibi ve tıbbi maske eşliğinde en fazla 650 seyirciyle gerçekleştirilebilecek.
- İç mekanlardaki diğer etkinlikler özel bir düzenleme olmadıkça test, sabit oturma yeri, dijital kişi takibi ve tıbbi maske önlemleriyle en fazla 50 kişiyle yapılabilecek.
- Evlendirme Daireleri, memurlar da dahil en fazla 10 kişinin katılımıyla, negatif test ibraz etme kaydıyla nikah kıyabilecek. Özel kutlamalarda ise en fazla beş kişinin bir araya gelmesi kuralı geçerli.
- Koro çalışmaları açık alanda yapılabilecek.
- Botanik bahçelerin ve hayvanat bahçelerinin iç mekanları da açılıyor. Ziyaretçiler test, dijital kişi takibi ve maske zorunluluğunu dikkate almak durumunda.
Pozitif gelişmeler nedeniyle bir sonraki adımda gastronomi sektöründe iç mekanların hizmete açılması da gündemde. Konuklar negatif test, dijital kişi takibi, mesafe kuralı ve azami 5 kişinin bir araya gelmesi kuralıyla açılacak. Uygulamanın tam olarak ne zaman başlayacağına, vaka sayılarının gidişatına göre 1 Haziran’da karar verilecek.  (Kaynak: Hamburg SPD Milletvekili Barış Öneş'in basın bildirisi)